Universiteit Leiden

nl en

Loopbaan en solliciteren

Op bezoek bij de AIVD

Heb jij interesse in werken bij de AIVD? Geef je dan nu op voor de voorlichtingsbijeenkomst van de Algemene Inlichtingen – en Veiligheidsdienst (AIVD) voor studenten Chinastudies van de faculteit Geesteswetenschappen op 17 april 2023. Tijdens deze bijeenkomst kun je kennis maken met mensen die de stap al gezet hebben en vragen stellen over het werk van een inlichtingenofficier of een taal- & cultuurspecialist.

Werkvorm
werkbezoek

Op bezoek bij de AIVD (voor sinologen)

De AIVD gesloten? Helaas, dat beeld leeft nog altijd. De AIVD is open waar het kan en gesloten als het moet. Wij beschermen de democratie tegen nationale en internationale dreigingen, zodat we in vrijheid kunnen leven. Wij delen gericht kennis en informatie die samenwerkingspartners en belangendragers aanzet tot zelfstandig handelen. Daarnaast brengt de AIVD gekende en ongekende dreiging in kaart en rapporteert daar over aan partners. Er bestaan veel misverstanden en mythes over ons werk. Welke bevoegdheden we mogen inzetten om ons werk uit te voeren bijvoorbeeld en wanneer wij dit zullen doen. Op 17 april nemen wij sinologen mee in de (soms) gesloten wereld van de Algemene Inlichtingen en- Veiligheidsdienst. Daarnaast zullen wij stilstaan bij het werken als Taal- en Cultuurspecialist bij de AIVD.

Ben jij sinoloog en heb je interesse? Schrijf je dan snel in (uiterlijk woe 12 april). Vol = vol.

*Voertaal is Nederlands. Om bij ons te werken moet je ook beschikken over een Nederlands paspoort. Een eventuele tweede nationaliteit is natuurlijk geen probleem.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.