Universiteit Leiden

nl en

Loopbaan en solliciteren

Workshop Hoe onderscheid jij je als Geesteswetenschapper

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met de vaardigheden die je in de Geesteswetenschappen hebt opgedaan en jouw specifieke vaardigheden. We maken daarbij ook gebruik van de speciaal ontwikkelde tool ASSET-H.

Docenten
Loes Nordlohne  (Loopbaanadviseur) Madeleine Wark  (Stagecoördinator / loopbaanadviseur)

Awareness of Students' Skills: an Employability Toolkit for the Humanities (tool ASSET-H) 

Met welke vaardigheden onderscheidt jij je als Geesteswetenschapper op de arbeidsmarkt?  
De Faculteit Geesteswetenschappen is samen met de KU Leuven, de universiteit van Helsinki en uitzendbureau Randstad België dankzij een Europese subsidie een driejarige samenwerking aangegaan om deze en andere vragen te beantwoorden en online tools voor jullie te ontwikkelen. Op basis van dit onderzoek is een vaardighedenprofiel opgesteld dat typerend is voor afgestudeerde geesteswetenschappers. De zes kernvaardigheden zijn: 
 

1. Kennis- en informatievaardigheden 
2. Communicatievaardigheden 
3. Taalvaardigheden 
4. Vaardigheden in projectmanagement 
5. Creativiteitsvaardigheden  
6. Interculturaliteitsvaardigheden 

 

Aan de slag 

Voorafgaand aan de workshop vul je enkele vragenlijsten in om jouw persoonlijke-  en geesteswetenschappenprofiel  goed in kaart te brengen (tijdsinvestering 30 – 45 minuten). Tijdens de workshop gaan we daarmee aan de slag en gaan we trainen hoe deze vaardigheden goed te verwoorden naar werkgevers.

Opdracht vooraf:

  • Maak alvast de vragenlijst Explore your Humanities Profile  op de website  en neem de resultaten (op papier) mee naar de workshop. Tijdens de workshop gaan we hiermee aan de slag!
  • Daarvoor moet je eerst een account aanmaken op de website: Rechtsbovenin  vind je de optie ‘log-in’, als je daar op klikt kom je ook bij de optie ‘register’ uit, daar kun je een account aanmaken.

Nadat je het account hebt aangemaakt en dus ingelogd bent, kun je via 2 manieren de vragenlijst invullen: ofwel via activiteiten ofwel via profiel. Via Chrome werkt het het best!

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.