Universiteit Leiden

nl en

Studieondersteuning - Studievaardigheden en studiemanagement

Scriptieweek Leiden

Voor veel studenten is het schrijven van een scriptie een grote uitdaging. Het kan bijvoorbeeld moeilijk zijn om op gang te komen en gemotiveerd te blijven. Zou je het leuk vinden om een week lang met andere studenten aan je scriptie te werken? Wil je extra structuur in je dag en in je gedachten? Ben je geïnteresseerd in tips en workshops die je helpen sneller een betere scriptie te schrijven? Schrijf je dan in voor de Scriptieweek van het Writing Lab!

Wat is het?

Tijdens de scriptieweek in Leiden ga je onder begeleiding van het Writing Lab een week lang (van 09:00-17:00) samen met andere studenten schrijven aan je scriptie. Je start de dag met een gezamelijke start en volgt gedurende week verschillende workshops die jou helpen om een betere schrijver te worden. 

De scriptieweek biedt jou:

- Structuur aan je dag en je schrijfproces
- Contact met andere studenten die aan hun scriptie werken
- Verschillende workshops (bijv. planning, schrijfdiscipline, academisch Engels, persoonlijke coaching en meer)

Voor wie? 

Je bent derdejaars/master/pre-master student aan de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden en bent net begonnen of bezig aan met het schrijven van je scriptie. 

Programma: 

Tijdens de scriptieweek ga je iedere dag van 09:00-17:00 onder begeleiding van het Writing Lab aan de slag met je scriptie. De voertaal is Engels.

Tijdens deze week volg je verschillende workshops zoals:

  • How to plan your thesis
  • Keep on Writing
  • Academic English
  • 'Word smart not hard'

Waar en wanneer?

De volgende thesis week in Leiden staat gepland in collegejaar 2022-2023 van 8 tot en met 12 mei. De definitieve data worden later bekend gemaakt.

De scriptieweek vindt plaats op locatie in Leiden, omdat schrijven in een andere omgeving en met leeftijdsgenoten enorm bijdraagt aan het succes van deze week.

Indien werken op locatie niet (meer) mogelijk is vanwege coronamaatregelen, zal er een alternatieve online scriptiegroep zijn (in dezelfde week). In dat geval zal het programma afwijken van de Scriptieweek op locatie.

Inschrijving en kosten

Deelname aan de thesis week in Leiden is gratis voor studenten van de Faculteit Geesteswetenschappen. We vragen echter om een kleine borg van 25 euro per persoon om je deelname veilig te stellen. Na deelname aan de thesis week ontvang je het volledige bedrag terug.

Wil je een bericht ontvangen wanneer de inschrijving in collegejaar 2022-2023 opent? Laat je e-mailadres achter via dit formulier.

 

 

Writing Lab - Faculteit Geesteswetenschappen

Het Writing Lab Humanities biedt studenten van de faculteit Geesteswetenschappen gratis ondersteuning bij alle academische schrijfopdrachten. Klik hier voor een overzicht van al ons aanbod.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.