Universiteit Leiden

nl en

Loopbaan en solliciteren

Save the date| Meet & Mix: Speeddaten met Traineeships 💼

Er komt er een moment dat je overstapt op het werkende leven. Traineeships bieden een waardevolle brug voor deze overgang. Ga jij op dinsdag 5 maart het gesprek aan en al speed-datend op zoek naar een traineeship die bij jou past? Kies uit de volgende thema's: Consultancy & Projectmanagement 💼 , Finance & Control 📊 , Overheid & Onderwijs 🏛️, (Cyber)Security & IT 🔒, International Opportunities (Engelstalig) 🌍 of Mix (Brede Oriëntatie) 🔄.

Waarom een traineeship?

Krijg een beter beeld van je wensen, voorkeuren en mogelijkheden door een programma dat professionele ontwikkeling en persoonlijke groei combineert. Door in korte tijd aan verschillende projecten te werken doe je belangrijke werkervaring op, dat staat mooi op je cv. 

Wat ga je doen tijdens Meet & Mix?

Meld je aan voor een thema en ga tussen 17.00 - 19.00 uur in gesprek met de traineeships van jouw keuze. Luister naar welke traineeship-mogelijkheden er zijn en leer meer over de bedrijven. Je krijgt ook de ruimte om vragen te stellen en hebt na afloop van het speeddaten nog even de tijd om te netwerken tijdens de aansluitende netwerkborrel.

Kosten

Voor dit evenement vragen wij een bijdrage van €3 dit is inclusief drankje tijdens de netwerkborrel! Meld je hier aan. 

Eerst meer weten voor je je wilt aanmelden? Dat kan! Bekijk hier het nieuwsitem van vorig jaar: Meet & Mix en leer meer over dit event (maart 2023).

Hou je er rekening mee dat de onderstaande informatie nog enigszins kan wijzigen? We bieden een zo divers mogelijk aanbod per categorie aan.

Thema 1: Consultancy & Projectmanagement 💼

Seederdeboer biedt een Consultancy Traineeship aan.  Als Junior Consultant van SeederDeBoer volg je gedurende twee jaar een Traineeship waarin je wordt opgeleid tot (verander)consultant. Je levert een bijdrage aan verandertrajecten bij diverse aan opdrachtgevers vanuit verschillende inhoudelijke vakgebieden en sectoren. Ook ligt er een grote focus op jouw eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Lees meer via deze link

Hieroo biedt een Consultancy Traineeship aan. Je ontwikkelt jezelf in twee jaar tot een toonaangevende professional in je eigen stad of regio. Je leert jezelf kennen en word een echte professional. Maak deel uit van een groot netwerk, loop mee met meerdere organisaties en draag bij aan sociale ondernemingen en innovaties.

Lees meer via deze link.

Bendergroep biedt een Traineeship Adviseur Ruimte aan. Als adviseur werk je voor gemeenten, provincies en regionale samenwerkingsverbanden in jouw regio. Je hebt te maken met een grote diversiteit aan vraagstukken en opdrachtgevers, waardoor jij het werkveld goed kan ontdekken.

Lees meer via deze link.

Berenschot biedt meerder Consultancy Traineeships aan. Hieronder valt Traineeship Openbaar Bestuur, Traineeship Zorg & Maatschappelijke Ontwikkeling, Business & Data Solutions, People & Service Solutions, Strategies & Operations, (Cyber)Security & Privacy, Energie & Leefomgeving en Klimaat Talent. 

Lees meer via deze link.

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid komt vertellen over het Rijstraineeship programma. Interesse om Rijkstrainee te worden?

Lees meer via deze link.

Ormit Talent biedt meerdere Traineeships aan, zoals het Management Traineeship, het Finance Management Traineeship of het Management Traineeship Overheid. Weet jij beweging te brengen, patronen te doorbreken en gezamenlijk verandering te realiseren? Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan maatschappelijke vraagstukken?

Lees meer en bekijk alle traineeships via deze link.

Thema 2: Finance & Control 📊

Fincade biedt een tweejarig finance traineeship met continue opleidingen, coaching en begeleiding tijdens je uitdagende opdrachten bij grote bedrijven. Stap nu in en maak een vliegende start van je finance carrière. 

Lees meer via deze link.

Het Ministerie van Financiën biedt een Financial Traineeship aan. Als financial trainee houd jij je bezig met het financiële huishoudboekje van Nederland, zowel qua inkomsten als uitgaven. Je bijt je vast in financiële vraagstukken binnen een politieke context.

Lees meer via deze link

Ook kan je bij het Ministerie van Financiën terecht als Startende Econoom bij de Generale Thesaurie. Werk bijvoorbeeld mee aan de voorbereiding van een Dutch Direct Auction. Of presenteer het financieringsplan aan investeerders. Kom aan tafel zitten met de NS, Schiphol of Gasunie. En draag bij aan de verduurzaming van de financiële sector.

Lees meer via deze link. 

Er wordt ook meer verteld over het startende Economen programma bij de Generale Thesaurie.

Rabobank biedt een Risk Management Traineeship en Corporate Banking Young Professional Program aan. Als Young Professional of trainee bij Rabobank heb je de keus uit verschillende programma’s waarmee je jezelf en de bank beter leert kennen. Interesse om Young Professional te worden?

Lees meer via deze link.

Agium biedt een breed Traineeship programma aan waarin je uiteindelijk terechtkomt bij een van de volgende Traineeships: Finance & Control, Public Finance & Control, Finance Planning & Analysis, Project Control, (Data) Analytics & Control. 

Lees meer via deze link.

De Zweedse Handelsbanken heeft meerdere vestigingen in Nederland en biedt hier een Management Traineeship aan. Je krijgt een grote verantwoordelijkheid en de kans om de ontwikkeling van jezelf en die van de bank vorm te geven. Met het oog op de toekomst blijven we bouwen aan de Bank. Dat doen we op basis van onze diverse perspectieven, inzichten en innovatieve ideeën. Continue verbetering staat bij ons op nummer één. Wanneer jij groeit, groeit de Bank ook.

Lees meer via deze link.

Thema 3: Overheid & Onderwijs 🏛️

Disgover biedt een Traineeship Overheid aan. Door een traineeship te volgen bij de overheid kan je ontdekken wat bij jou past. Ga werken bij bijvoorbeeld een gemeente, een ministerie, een provincie of een waterschap. Tijdens je traineeship ga je bij de overheid  aan de slag met complexe maatschappelijke vraagstukken. Denk aan onder andere digitaliseringsprojecten, duurzaamheid en privacy-vraagstukken.

Lees meer via deze link.

YPublic biedt een Traineeship Informatiemanagement en Traineeship Datamanagement aan. Als trainee informatiemanagement richt je je op het stroomlijnen en toegankelijk maken van informatie voor ambtenaren en burgers. 

Lees meer via deze link.

Uit een samenwerking tussen drie Universiteiten: Leiden, Delft en Erasmus (LDE) is een traineeprogramma ontwikkeld met talloze mogelijkheden. Volg een uniek Traineeship waar je de mogelijkheid krijgt om je breed te ontwikkelen. Als je op zoek bent naar snelle persoonlijke groei en uitdagende opdrachten is het LDE traineeship geschikt voor jou.

Lees meer via deze link.

Morgens biedt een tweejarig Traineeship aan. Als jong talent intensieve coaching en begeleiding, doe je kennis en ervaring op tijdens opdrachten bij verschillende organisaties in de zorg, onderwijs en/of overheid. Als Jong Morgens talent adviseer en ondersteun jij organisaties als projectsecretaris, PMO’er, projectleider, adviseur, onderzoeker, coördinator, business analist of communicator. Interesse om Jong Morgens Talent te worden?

Lees meer via deze link.

Het Ministerie van Volksgezondheid komt vertellen over het Rijstraineeship programma. Als rijkstrainee werk je mee aan een duurzaam, veilig, ondernemend en gezond Nederland. Na je traineeship kan je bij de Rijksoverheid op tal van plekken aan de slag.

Lees meer via deze link.

Bursar biedt een Onderwijs Management Traineeship aan. Gedurende het éénjarige traineeship word je opgeleid om een belangrijke positie in de onderwijsorganisatie zelf te gaan bekleden. Bijvoorbeeld als HR-adviseur, communicatieadviseur, bestuurssecretaris, business controller of projectleider. 

Lees meer via deze link.

Thema 4: (Cyber)Security & IT 🔒

Breinstein biedt de Traineeships programma's Informatiemanagement, Data Analytics, Cyber Security en Duurzaamheid & Innovatie aan. Jij bent de digitale generatie en ademt verandering, vernieuwing en vooruitgang. Met de traineeships maken je hard- en soft skills een flinke groei door.

Lees meer via deze link.

Grabowsky biedt het Cyber Identity Talent programme aan. Wil jij jezelf ontwikkelen als consultant binnen het actuele en relevante cyber-vakgebied? Jij krijgt de mogelijkheid om de business kant of de techniek erachter dieper te bestuderen en er meer over te leren. Tijdens dit programma word je opgeleid tot een business- of solutionsconsultant.

Lees meer via deze link.

Het Ministerie van Volksgezondheid komt vertellen over het Rijstraineeship programma. Als rijkstrainee werk je mee aan een duurzaam, veilig, ondernemend en gezond Nederland.Interesse om Rijkstrainee te worden?

Lees meer via deze link.

Berenschot biedt een (Cyber)Security & Privacy Traineeship aan. Het Berenschot traineeship betekent een jaar lang heel veel leren en jezelf verder ontwikkelen. Werk vier dagen per week aan opdrachten voor klanten, onder begeleiding van ervaren adviseurs. Volg trainingen op het gebied van adviesvaardigheden, volg intervisies en voer met andere trainees een opdracht uit voor een klant. Er is veel aandacht voor persoonlijke begeleiding en coaching.

Lees meer via deze link.

DataTalent biedt een Traineeship Data Gedreven Overheid aan. Tijdens het traineeship van twee jaar ontwikkel jij je van trainee tot professional. Naast je werkzaamheden bij een overheidsorganisatie volg je verschillende opleidingen en trainingen. Zo vergroot jij je kennis en ervaring. En dat is hard nodig als je binnen de overheid aan de slag wilt. 

Lees meer via deze link.

Thema 5: International Opportunities (Engelstalig) 🌍

De European Personnel Selection Office (EPSO) biedt een EU Careers Traineeship aan. De kerntaak van EPSO is te voldoen aan de wervingsbehoeften van de EU-instellingen. Getalenteerde kandidaten worden geselecteerd via algemene en gespecialiseerde vergelijkende onderzoeken. EPSO is de betrouwbare 'matchmaker' tussen de EU-instellingen, goed presterende professionals en alumni. EPSO draagt zo bij aan de opbouw van het Europese ambtenarenapparaat.

Lees meer via deze link.

Vattenfall biedt een International Trainee Programme aan.  Het eenjarige programma is erop gericht om niet alleen alles over onze business te weten te komen, maar ook jezelf en je ambities beter te leren kennen. Binnen één generatie fossielvrij. Voor zo’n grote verandering hebben we mensen nodig die op andere manieren kijken en denken. Mensen met een brede blik en een grenzeloze nieuwsgierigheid. Wil jij een grenzeloze bijdrage leveren aan deze verandering? 

Lees meer via deze link.

Rabobank biedt een Risk Management Traineeship en Corporate Banking Young Professional Program aan. Als Young Professional of trainee bij Rabobank kies je uit verschillende programma’s om jezelf en de bank beter te leren kennen. Interesse om Young Professional te worden?

Lees verder via deze link.

Thema 6: Mix (Brede Oriëntatie) 🔄

LDE biedt een Traineeship aan. Jezelf breed ontwikkelen, een snelle persoonlijke groei en uitdagende opdrachten bij drie verschillende universiteiten, dit wil jij ook! Interesse om LDE Trainee te worden? 

Lees verder deze link.

Skyscrapers biedt meerdere Traineeships aan. Hieronder valt Traineeship Ruimte & Leefomgeving, Overheid en Wonen & Vastgoed. Je eerste baan na je studie: harde realiteit of zachte landing bij een topwerkgever? Gun jezelf de beste start van je carrière met een Skyscrapers-traineeship, terwijl je met de meest uitdagende opdrachten aan de slag gaat. 

Lees verder via deze link.

Het Ministerie van Financiën biedt een Financial Traineeship aan. Als financial trainee houd jij je bezig met het financiële huishoudboekje van Nederland, zowel qua inkomsten als uitgaven. Je vastbijten in financiële vraagstukken binnen een politieke context kan op talloze manieren. Interesse om Financial Rijkstrainee te worden?

Lees verder via deze link.

Het Ministerie van Economische Zaken komt vertellen over het Rijstraineeship programma. Als rijkstrainee werk je mee aan een duurzaam, veilig, ondernemend en gezond Nederland. 

Lees verder via deze link.

Kyden biedt meerdere Traineeships aan. Hieronder vallen het Young Consultancy, Projects Professional, Public Professional, Projects Traineeship, Public Traineeship en Data Traineeship. Wil jij je graag ontwikkelen tot topadviseur en grote (internationale) organisaties helpen met hun transformatievraagstukken? Dan is dit Kyden misschien iets voor jou.

Lees verder via deze link.

Talent&Pro biedt (onder andere) een Management Traineeship aan. Heb jij tijdens jouw studie regelmatig het gevoel nét iets sneller en ambitieuzer te zijn dan de rest? Pak je graag projecten aan die om visionair leiderschap vragen? Dan is het Talent&Pro traineeship wellicht wat voor jou! Interesse Talent&Pro Trainee te worden? 

Lees verder via deze link.

Voor wie?

Meet & Mix: Speeddaten met Traineeships is een fase 4 (specifiek gericht op derdejaars en masterstudenten) 'vind een vacature' 💼 activiteit, bekijk alle fases en meer informatie hierover op Careerzone.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.