Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Botanisch illustreren - korte cursus

Vrijdag van 09:30-12:30 uur (plus feedback op thuiswerkopdrachten)

Docent
Mathea Westerveld

Voor wie
Voor iedereen die botanisch wil  leren illustreren.
Beginners en gevorderden: doordat er veel ruimte is in deze lessen voor individuele begeleiding is er plaats voor verschillende niveaus. Minimum leeftijd: 17 jaar.

Inhoud
In deze minicursus van 2 x 3 uur laat je je verrassen door de prachtige planten in de Hortus* en leer je tekenen naar de waarneming. 

Tijdens de lessen doen we verschillende tekenoefeningen waarin je de unieke vormen van jouw planten gaat portretteren. Je leert werken met schaduwen en de juiste verhoudingen tekenen. We doen ook oefeningen met aquarel. Daarnaast leer je meer over jouw unieke handschrift en leer je zelfverzekerder tekenen.

Praktisch
Deze cursus vindt  fysiek in het altelier van het LAK en in de Hortus*.
Er is een feedback mogelijkheid door een foto te sturen van het thuis gemaakte werk via mail of whats app. De docent geeft hierop korte feedback waarmee je verder kunt in de volgende les.
Huiswerk: min: 1-2 uur

Benodigdheden om thuis het huiswerk te kunnen maken: 
- grijspotlood, stevig papier, fineliner

* Indien het weer het toelaat e brengen we een tijdens de lessen een bezoek aan de Hortus. Toegang tot de Hortus is niet bij de cursusprijs inbegrepen. 
LEI-studenten, museumkaarthouders en Vrienden van de Hortus hebben gratis toegang.
LEI-medewerkers betalen € 2,50, overigen betalen € 8 per bezoek. 


Docent
Mathea Westerveld  is afgestudeerd (2006) als docent Beeldende Kunst aan Artez Hogeschool voor de Kunsten, Arnhem. In 2017 richtte zij haar eigen bedrijf op: Lieverlee- Illustraties en Creatieve ontdekkingstochten. Onder deze naam illustreert zij in opdracht en geeft zij workshops en cursussen tekenen en (botanisch) illustreren. Meer info: www.lieverlee.com

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.