Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Tekenen en schilderen

Maandag van 19:30-22:00 uur

Docent
Verschillende docenten

Voor wie
Voor deze cursus heb je geen ervaring nodig, wel een dosis enthousiasme.

Lesdata: 
13 & 20 feb | 6, 13, 20 & 27 maart | 3, 17 &  24 april | 8, 15 & 22 mei             


Inhoud
Deze cursus  is verdeeld in 3 blokken van 4 lessen. Elk blok heeft een eigen docent met eigen expertise.

De eerste 4 lessen, (docent: Maurice Braspenning), leer je de basistechnieken met de oude meesters. Kunstwerken van oude meesters zoals Rembrandt, zijn de inspiratiebron. In de les ga je aan de slag met basistechnieken zoals tonaliteit, perspectief en compositie. De laatste les ga je een eigen foto omzetten naar een echte oude-meester-tekening. Het materiaal houden we simpel en bestaat voornamelijk uit potlood en gum.

De tweede 4 lessen, (docent: Maurice Braspenning),  staat het schilderen centraal, schilderen met acrylverf.
Eén van de eigenschappen van acrylverf is dat het snel droogt wat deze verf bij uitstek geschikt maakt om in lagen te schilderen, waardoor vorm en diepte ontstaan. Er worden verschillende opdrachten gegeven en zowel individueel als in groepsverband besproken. zodat je van elkaars werk kunt leren.


De laatste 4 lessen, (docent: Iemke van Dijk), wordt gewerkt naar een “levend model”, zowel mannelijk als vrouwelijk. (portret en (naakt)model)
Er wordt geoefend met kijken naar de contourlijnen van een model, licht/schaduw, richting van lijnen/verhoudingen, vormen en restvormen. Het materiaal tijdens deze lessen zal voornamelijk houtskool zijn.

Uiteindelijk geven deze 12 lessen een goede basis en technische handvatten voor het ontwikkelen van je eigen handschrift.

De lessen zijn inclusief materiaal.

Docenten
Maurice Braspenning heeft gestudeerd aan de Rietveld academie  en de Rijksakademie, beide in Amsterdam.
Hij exposeert in binnen en buitenland. Zijn werk zit in meerdere bedrijfscollectie en het grote werk ‘the Pope’ is aangekocht en onderdeel van de collectie van Museum de Lakenhal in Leiden.

Iemke van Dijk studeerde aan de Vrije Academie Den Haag en Academie St. Joost in Breda en is sinds 1994 werkzaam als kunstenaar en docent. Iemke exposeert met eigen werk in binnen- en buitenland.
Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).
  

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.