Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Dans

Urban Contemporary & Modern Techniques

Dinsdag van 18:30-19:45 uur (leze cursus gaat verder vanaf 1 maart)

Docent
Loris Casalino

Voor wie 
Iedereen die wil leren om in de vloer te dansen en verschillende bewegingskwaliteiten te onderzoeken. Denk aan zwaar vs. licht en scherp vs. vloeiend. 

Inhoud  
Het doel van deze cursus is om dansers te helpen de basis van de moderne techniek en het plezier tijdens het dansen te vinden, door het verbeteren van het lichaamsvermogen op alle vlakken. De stabiliteit van het lichaam zal leiden tot meer zekerheid in de uitvoering van de bewegingen. De cursist wordt uitgedaagd om gebruik te maken van verschillende technieken en dynamieken. Hierdoor krijgen dansers de volledige controle over hun eigen lichaam en kunnen ze het efficiënt gebruiken om hun emoties naar de omringende ruimte te sturen.
Aandachtspunten in de les zijn onder andere rauwheid, geaardheid, flow, muzikaliteit, dynamiek en bewustwording.

Docent 
Loris Casalino is een Italiaanse hedendaagse danser gevestigd in Nederland. Na zijn afstuderen aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten (Arnhem) in 2016, begon hij zijn carrière bij David Middendorp en de Nationale Opera & Ballet. Inmiddels heeft hij samengewerkt in danscollectieven als Skandalisi Dance en Collective Prime. In de afgelopen jaren had hij de kans om wereldwijd op te treden, te co-choreograferen en les te geven.


Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.