Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Dans

Urban Contemporary

Woensdag van 20:00-21:30 uur

Docent
Amber Smits

Voor wie
Voor mensen met wat danservaring.

Inhoud
In urban contemporary combineren we urban dansstijlen met hedendaagse technieken. Hierdoor kunnen dansers extremen en rauwheid bereiken in hun bewegingen. Het geeft je de kans om de mogelijkheden van lichaam en geest volledig te verkennen door middel van beweging.
Aandachtspunten in de lessen  zijn onder andere rauwheid, geaardheid, flow, muzikaliteit, dynamiek en bewustwording.

Docent
Amber Smits is in 2020 afgestudeerd aan de opleiding Moderne Theaterdans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens haar opleiding deed ze ervaring op bij dansgezelschappen als Leine Roebana, ICK, Club Guy&Roni, Rosas en Forsythe. Daarnaast won ze als co-choreograaf en danseres de Eindexamenprijs van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten met het stuk 'Forever flow of wet long fingers at least a few million touch each other (love you like e.t.) van Elizabeth Taylor Raymond in 2019. Door haar opleiding is ze een ervaren moderne hedendaagse danseres met kennis van zowel moderne als klassieke danstechnieken. Fitness is naast dansen haar grootste passie. Ze vindt plezier in het versterken van het lichaam en het werken aan een goede geest-lichaam verbinding.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

 


 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.