Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Schrijven

Columns schrijven (online)

Woensdag van 19:30-21:00 uur

Docent
Anne van den Dool

Voor wie
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die graag columns wil leren schrijven. Ervaring is niet nodig.

Inhoud
Grappig, persoonlijk, to the point, actueel - een column is zoveel tegelijk. Hoe krijg je zoveel puntigheid in zo'n korte tekst? Aan de hand van voorbeelden van bekende columnisten gaan we aan de slag met verschillende soorten columns, die allemaal een andere snaar raken.
In deze cursus leer je je eigen stem als columnist te vinden, waarbij je ook kritisch en diepgaand leert kijken naar het werk van anderen. 

Tijdens deze cursus krijg je wekelijks korte opdrachten, die je kunt uploaden en kunt laten lezen door  je medecursisten en van feedback worden voorzien door de docent. Tijdens de wekelijkse Skypesessie bespreken we gezamenlijk de geleerde lessen. Ook is er ruimte allerhande andere vragen op schrijfgebied te stellen.

Max aantal cursisten: 8

Docent
Anne van den Dool (www.singeluitgeverijen.nl/auteur/anne-van-den-dool) is romanauteur en dichter bij Querido, waar zij debuteerde met de roman Achterland. Ze publiceert met regelmaat in dagbladen en (literaire) tijdschriften, waaronder nrc.next, Vrij Nederland, Tirade en DW B. Daarnaast is ze docent bij De Schrijfschool Rotterdam (www.deschrijfschool.com), en verzorgt ze met regelmaat lezingen en workshops. Ze studeerde Film- en Literatuurwetenschap en Neerlandistiek aan de Universiteit Leiden.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.