Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Schrijven

Creatief schrijven: hoe werkt een verhaal?

Woensdag van 18:30-20:00 uur (online) -start een week later dan aanvankelijk gepland-

Docent
Zoë de Goede

Voor wie
Voor beginners en voor mensen met wat schrijfervaring. Voor iedereen die zijn of haar eigen schrijfstijl wil leren kennen.
 
Inhoud
Tijdens de cursus creatief schrijven leer je hoe een narratief werkt, welke personages beklijven en hoe je je zintuigen inzet om te schrijven.

Op elke straathoek leeft een verhaal, wij gaan ernaar op zoek. Compositie en ritme vervlechten we tot zinnen en we dansen op de grens tussen fictie en werkelijkheid.

Leer je eigen stem kennen, vind je eigen stijl en leer dat tijd niet lineair hoeft te verlopen. Niet in de wondere wereld van het woord.

De zoom-bijeenkomsten duren ongeveer  1,5 uur.
Na elke les krijg je ook een huiswerkopdracht. Het huiswerk wordt per mail van feedback voorzien. Indien er vragen zijn over de feedback, wordt dit tijdens de eerstvolgende les besproken.

Docent
Zoë de Goede is journalist en tekstschrijver. Ze haalde de Master Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit van Leiden en werkte voor de Volkskrant, National Geographic en het Algemeen Dagblad. Momenteel volgt ze een opleiding aan de Schrijversvakschool te Amsterdam en is ze werkzaam als freelance tekstschrijver.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.


 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.