Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Schrijven

Fictie schrijven: van idee naar pagina (online)

Woensdag van 19:30-21:30 uur

Docent
Pauline Slot

Voor wie
Deze cursus is geschikt voor jou als je net begint als fictieschrijver of al wat ervaring hebt. We verdiepen ons in de basiskeuzes die je maakt als je een verhaal gaat schrijven, bespreken je eigen werk en experimenteren met verteltechnieken.

Inhoud
Wat is een goed begin? Hoe ontwikkel je een plot, hoe ga je om met setting en tijdverloop, hoe zorg je ervoor dat je lezer zich betrokken voelt bij je personages? Wat zijn de geheimen van een soepele stijl? 
Pauline Slot deelt haar ervaring en nodigt je uit om zelf met deze technieken aan de slag te gaan.

Werkwijze
We treffen elkaar wekelijks via Zoom (2 uur). Ook is er een online omgeving waar iedereen die dat wil wekelijks aan stukje tekst inlevert. Pauiline geeft stimulerende en verrassende schrijfoefeningen, waarop je van haar feedback krijgt. Natuurlijk kunnen de cursisten ook onderling reageren. Het kan zijn dat we elkaar een keer buiten treffen om samen observatie- en schrijfoefeningen te doen.

Docent
Pauline Slot is auteur van zeven romans en vier literaire non-fictieboeken. Ze is gepromoveerd in de argumentatietheorie, doceert creative writing en is literair vertaler en schrijfcoach.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

 

 

  

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.