Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Schrijven

Gedichten schrijven met René Oskam (om de week)

Woensdag van 19:30-21:30 uur

Docent
René Oskam

Voor wie
Voor iedereen die zijn/haar talenten als dichter (verder) wil  ontwikkelen.

Inhoud
Er is bijna geen kunstvorm die zo lastig af te bakenen is als de dichtkunst/poëzie. Vrijwel iedereen heeft weleens een gedicht geschreven. Voor een geliefde, voor zichzelf in een dagboek of natuurlijk gewoon voor Sinterklaasavond. Gedichten komen in vele verschillende vormen; ze kunnen zwaar, lang en poëtisch zijn maar ook kort en grappig en alles daartussenin.

Ondanks de vele verschijningvormen van gedichten zijn er een (basis)principes die voor elke vorm van dichtkunst belangrijk zijn: het ritme, de woordkeuze, de vorm en de manier waarop er spanning wordt opgebouwd in het gedicht. In de cursus “Gedichten schrijven”  worden de belangrijkste facetten van de dichtkunst behandeld en zullen cursisten kennismaken met verschillende methodes om bij hun lezers de gevoelige snaar (lach of traan) te raken.

Tijdens de bijeenkomsten worden deelnemers uitgedaagd om gedichten te schrijven in verschillende stijlen en over verschillende thema’s door middel van wekelijkse schrijfopdrachten. Ook worden er verschillende stijlvormen en technieken uitgelegd aan de hand van praktijkvoorbeelden.
Het geschreven werk van de cursisten wordt voorzien van schriftelijke feedback van de docent en wordt klassikaal bondig  besproken.
Aan het einde van de cursus zal er een mogelijkheid bestaan om het geschreven werk voor te dragen.

Lesdata: 5 & 19 okt | 2, 16 & 30 nov

De cursus wordt gegeven aan een kleine groep: max 8 deelnemers per groep.


Docent
René Oskam is beroepsdichter en podiumartiest. Zijn eerste dichtbundel (Zwemles in een Zee van Tijd) kwam in juli 2016 uit. Door het succes van deze bundel zegde hij enkele maanden later zijn baan op om te leven van en voor de dichtkunst. Zijn  tweede bundel (Safari door de Kosmos) kwam uit in september 2017. In de afgelopen jaren heeft hij op vrijwel alle relevante line-up avonden gestaan en ook is hij onlangs gestart met zijn 45-minuten durende gedichtenshow “Kleine Dingen.”


Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.