Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Schrijven

Creatief schrijven: personages maken (online)

5 online lessen op woensdag van 19:30-21:00 uur

Docent
Anne van den Dool

Voor wie
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die van schrijven houdt en meer aandacht wil besteden aan het maken van personages. Ervaring is niet nodig.

Inhoud
Een goed verhaal begint bij een goed personage: een mens van vlees en bloed, met interessante eigenschappen, die blijft intrigeren. Hoe creëer je zo iemand op papier? Dat leer je tijdens deze cursus. Stap voor stap leer je jouw eigen personage vormgeven, passend bij het verhaal van jouw voorkeur.
Tijdens deze cursus krijg je wekelijks korte opdrachten, die je kunt uploaden en kunt laten lezen door je medecursisten en van feedback worden voorzien door de docent. Tijdens de wekelijkse Skypesessie bespreken we gezamenlijk de geleerde lessen. Ook is er ruimte allerhande andere vragen op schrijfgebied te stellen.

Docent
Anne van den Dool (www.singeluitgeverijen.nl/auteur/anne-van-den-dool) is romanauteur en dichter bij Querido, waar haar romans Achterland en Vluchthaven verschenen. Ze publiceert met regelmaat in dagbladen en (literaire) tijdschriften, waaronder NRC Handelsblad, Het Financieele Dagblad, Tirade en DW B. Daarnaast verzorgt ze met regelmaat lezingen en workshops. Ze studeerde Film- en Literatuurwetenschap en Neerlandistiek aan de Universiteit Leiden.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.