Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Toneel en presentatie

Fysiek theater op locatie (beginners)

5 lessen op woensdag van 20:00-22:00 uur

Docent
Tijs Huys

Voor wie
Voor beginners.

Inhoud
In deze cursus leert theatermaker en acteur Tijs Huys je de basiselementen van fysiek spelen: beweging, ruimte en beeld.
In de lessen wordt, na een warming up, onder meer vanuit dynamische spelopdrachten aandacht besteed aan fysiek bewustzijn en ruimtegebruik, waarbij spelplezier een belangrijk element vormt.


We zullen werken op een bijzondere locatie en zoeken naar de theatrale mogelijkheden van deze plek. 

De cursus vindt plaats in de prachtige voormalige Watergasfabriek aan de singels in Leiden, Papegaaisbolwerk 18-20. 

(Language no problem)

Docent
Deze cursus wordt gegeven door theatermaker en acteur Tijs Huys. Tijs is één van de vaste makers en spelers van Stadsgezelschap PS|theater en studeerde Theaterwetenschappen aan de UvA, Opleiding Theaterdocent en de Mime Opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de master Muziektheater aan het Koninklijk Conservatorium. Naast PS|theater speelt en maakt Tijs o.a. bij Tryater, Bonte Hond, Toneelmakerij, Stichting Nieuwe Helden en Het Zuidelijk Toneel en is hij radio- en podcastmaker. Zijn werk was op verschillende festivals te zien, zoals Oerol, Karavaan, Theater aan Zee, Over het Ij, de Parade en Boulevard.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.