Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Toneel en presentatie

Theaterspecial: Locatietheater met PS|theater

Woensdag van 19:30-22:00 uur

Docent
Tijs Huys en elke les een 2e docent
Foto: Ben van Duin

Voor wie
Voor alle niveaus

Inhoud
Stadsgezelschap PS|theater organiseert in samenwerking met het LAK de cursus locatietheater. In zijn 10-jarig bestaan heeft PS|theater een eigen stijl van theatermaken ontwikkeld waarin theater, verhalen, audio en werken op bijzondere locaties centraal staan. In deze cursus leert theatermaker en acteur Tijs Huys je deze werkwijze eigen te maken.

Elke les werkt Tijs samen met een tweede docent: theatermaker, muzikant, dramaturg of acteur.

We zullen werken op een bijzondere locatie, we zoeken naar de theatrale mogelijkheden van deze plek en je leert de verhalen van de locatie te vertalen naar theatraal materiaal. De cursus sluiten we af met een presentatie op locatie. 

De cursus vindt plaats in de prachtige voormalige Watergasfabriek aan de singels in Leiden, Papegaaisbolwerk 18-20. 

Docenten
Deze cursus wordt gegeven door theatermaker en acteur Tijs Huys. Tijs is één van de vaste makers en spelers van PS|theater en studeerde Theaterwetenschappen aan de UvA, Opleiding Theaterdocent en de Mime Opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de master Muziektheater aan het Koninklijk Conservatorium. Naast PS|theater speelt en maakt Tijs o.a. bij Tryater, Stichting Nieuwe Helden en Het Zuidelijk Toneel en is hij radio- en podcastmaker. Voor deze cursus zal Tijs samenwerken met verschillende andere makers van PS|theater, zoals regisseur Pepijn Smit en stadsverkenner Julia Schmitz. 
 

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.