Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Toneel en presentatie

Toneel & Improvisatie

Woensdag van 18:00-19:45 uur

Docent
Caroline Bik

Voor wie
Iedereen welkom, zowel beginners als mensen met wat ervaring.Ook voor Engelssprekenden.

Inhoud
In de cursus TONEELSPELEN leer je de elementen van spelen, waarbij ook plezier hebben belangrijk is. Je leert hoe je op de speelvloer met vertrouwen staat, beweegt en verandert in een rol; je leert met status en met emoties te spelen; wat je met je stem kunt doen, hoe je de ruimte gebruikt en hoe je een simpele tekst op verschillende manieren kunt spelen. Je leert ook hoe al deze verschillende elementen op elkaar inwerken en hoe jij daarmee kunt spelen en improviseren. Oefenen en spelen met toneel is leuk én ook nog praktisch, als je overtuigender wilt (leren) presenteren.

Docent 
Caroline Bik houdt van taal, verhalen en theater en combineert deze liefdes in haar werk als theaterdocent, schrijver en verteller. Zij studeerde eerst als classicus af aan de Leidse Universiteit, daarna als theaterdocent aan de Hogeschool ArtEZ.
Sinds 1998 geeft zij theaterlessen aan kinderen, jongeren en volwassenen op scholen en in culturele centra. Ook werkt Caroline als (speech)trainer voor studenten, ambtenaren of mensen uit het bedrijfsleven.
In haar lessen en trainingen maakt Caroline intuïtief en vakkundig gebruik van theatrale werkvormen om mensen beter te laten presteren. Met veel plezier leert zij mensen spelen met woorden, met beelden, met hun fantasie en met hun creativiteit.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 -  5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.