Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Toneel en presentatie

Toneelspelen

Donderdag van 19:30-22:00 uur (start 2 weken later dan aanvankelijk gepland)

Docent
Maike Flick

Voor wie
Voor beginners én voor mensen die een beetje toneel hebben gespeeld.

Inhoud
Toneelspelen gaat over het vertellen van een verhaal zowel met je stem als je lichaam. In deze cursus behandelen we de basisprincipes zoals ruimte, dynamiek, stemgebruik, fysieke houdingen, beweging en het reageren op impulsen. Met deze principes leer je een karakter en situatie neer te zetten, en uiteindelijk een verhaal te vertellen. Je leert in je spel te reageren op een impuls om je gedachten en emoties aan het publiek over te brengen.
De aanpak wordt fysiek en er wordt vooral gewerkt vanuit improvisaties en spelopdrachten.


Docent 
Maike Flick is een Scandinavische Hollander met een groot hart voor haar vak.
Sinds haar opleiding aan de Hogeschool  voor de Kunsten Utrecht is zij werkzaam als theatermaker, regisseur, actrice en docent. Als regisseur en theatermaker werkt ze veel in binnen- en buitenland met muziek- en locatietheater. Zo heeft zij voorstellingen mogen maken in zwembaden, gevangenissen en berggrotten.
"Op locatie werken is werken met bestaand decor. Sterker nog, het "decor" is het uitgangspunt. Het heeft al zo veel sfeer en speelse mogelijkheden.... Een onuitputtelijke bron van inspiratie en plezier."
Het werken met een breed pallet aan mensen en doelgroepen vindt zij een te gekke manier om haar eigen denkwijze en artistieke input open en flexibel te houden. Alles is een mogelijke inspiratiebron voor theater. www.maikeflick.com

(Maike Flick wordt dit semester vervangen door Jaap Metzlar. Jaap Metzlar heeft jarenlange ervaring als drmadocent en acteur en is tevens oprichter en regisseur bij Theatergroep Domino)

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.