Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Toneel en presentatie

Toneelspelen (NL gesproken)

Donderdag van 20:30-22:00 uur

Docent
Scott Blick

Voor wie
Alle niveaus welkom.

Inhoud
Onder begeleiding van Scott Blick onderzoek je in deze cursus nog meer uitgebreid de vijf‘gereedschappen’ van de acteur: het lichaam, de stem, emoties, de ruimte en rekwisieten. Je leert je focus richting te geven en om geaard en in het ‘hier en nu’ te blijven. Daardoor ben je beter in staat om meer direct en open te kunnen reageren op de subtiele interacties tussen lichaam, stem, emoties, ruimte en rekwisieten.

 Scott leert je dat acteren niet te maken heeft met ‘doen alsof’. Integendeel, je leert om open te staan voor prikkels en op een authentieke manier op deze prikkels te kunnen reageren. Scott’s aanpak is simpel, ‘to the point’ en ervaringsgericht. Je doet en ervaart, en alleen daarna pas bespreek je wat je hebt ervaren. 

In iedere les wordt een van de ‘gereedschappen’ behandeld. Daarnaast wordt ieder ‘gereedschap’ behandeld in combinatie met de gereedschappen van de voorafgaande lessen.

Docent 
Scott Blick werkte als professioneel acteur/danser bij o.a. The Australian Opera Dancers en One Extra Co: Dance and Theatre. In 1995 studeerde hij af aan het Conservatorium in Den Haag als counter tenor en werkt als zanger, acteur, regisseur en choreograaf bij opera- en muziektheaterproducties. Sinds 2002 geeft hij workshops en trainingen aan mensen uit het bedrijfsleven, onderwijs en studenten en helpt ze hun verbale en non-verbale communicatie en presentatievaardigheden te ontwikkelen. 

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.