Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Fotografie

WS Fotografie: Architectuur in Leiden

Zondag 7 mei van 12:00-16:00 uur

Docent
Harry Otto

Inhoud
Architectuur is een kunstvorm op zich en laat zich dan ook op vele manieren vastleggen.
Van historische binnensteden met hun grachtenpanden, hofjes en kerken tot de kathedralen van de 20ste en 21ste eeuw van spiegelend glas, stalen constructies en moderne vormgeving.

In deze interessante workshop gaan we abstracte vormen, lijnenspel, details, textuur op een creatieve manier vastleggen. Verder is er aandacht voor de context en omgeving van de gebouwen.

Voor iedereen valt er wel iets te ontdekken. We bezoeken onder meer de Pieterskerk, het  Papegaaisbolswerk en de wijk Nieuw Leyden.

De 4 uur durende workshop beginnen we met een korte introductie.
Hier krijg je onder  meer uitleg over compositie, perspectief en belichting. Aansluitend worden er inspirerende voorbeelden getoond.
Daarna gaan we te voet de stad Leiden in en krijg je ter plekke tips om aansprekende en sfeervolle foto's te maken. Bovendien is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen.
Halverwege de workshop stoppen we voor een korte koffie pauze, dus zelf evt lunch meenemen.

De workshop wordt afgesloten met een Zoommeeting van 60 minuten waarin we de resultaten bepreken. Het tijdstip van de Zoommeeting wordt in onderling overleg afgesproken.

Groepsgrootte
De groepsgrootte bedraagt maximaal 8 deelnemers zodat iedere deelnemer ruime persoonlijke aandacht krijgt.

Tijdstip Praktijk 12.00h -16.00h. Zoommeeting (60 min) in overleg.

Benodigdheden
Digitale camera. Lenzen. Opgeladen Accu's. Elke camera is geschikt: compact, spiegelreflex of iets er tussen in.
Het hoogste rendement uit de workshop haal je als je de camera handmatig kunt instellen.
Gebruiksaanwijzing camera. Zo mogelijk een statief.
Pen en papier.

Docent
Harry Otto is afgestudeerd als fotografisch vormgever aan de KABK te Den Haag.
Momenteel is hij werkzaam als freelance fotograaf voor diverse bladen, bedrijven en instellingen. Zijn vrije werk, hoofdzakelijk een combinatie van stadslandschappen, stillevens en portretten, is regelmatig in exposities te bezichtigen. Verder heeft hij de laatste 15 jaar een enorme ervaring opgebouwd in het geven van Workshops, Cursussen en Fototours bij diverse culturele instellingen en op privé basis. Zijn kracht ligt daarbij om op een speelse wijze lastige stof voor een groot publiek begrijpelijk te maken.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een workshop kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.