Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Brandnetelworkshop: vezels, voeding en verhalen

Vrijdag 20 september van 12:30-14:00 uur

Docent
Annet Breure
Urtica Curtis 1837

Voor wie
Voor iedereen die de brandnetel beter wil leren kennen en ermee wil leren werken.

Inhoud
De brandnetel is een veelzijdige plant die al eeuwenlang dichtbij de mens groeit: de plant houdt namelijk van stikstofrijke grond.
De mens heeft ookal eeuwenlang het gebruik van de plant toegepast: zowel als voedsel en medicijn en, wat we in deze workshop gaan doen: het gebruik van de vezels.
Leer de brandnetel oogsten en de twijntechniek om sterk touw te maken. Ook leer je over volksverhalen waar de brandnetel een belangrijke rol in speelt.
Zo leren we deze bekende (maar helaas door vele onbeminde) plant beter kennen.


Docent
Annet Breure is Arabist en Plantenverhalenvertelster.
Haar eerste baan was bij het historisch themapark Archeon. Ze leerde daar veel over het praktisch gebruik van planten, welke kennis en ervaring ze in haar workshops gebruikt, zoals het touw twijnen van brandnetels, vezels of boombast. 
'Ik houd van boeken doorpluizen en in mijn opleiding tot Arabiste heb ik geleerd kritisch brononderzoek te doen. Zowel de geur van vergeelde bladzijden als verdorde bladeren in het bos doen mijn hart sneller kloppen!
Planten inspireren mensen in de kunst, en de volkscultuur: natuurlijk want we leven samen op deze planeet. Het is interessant hoe hun helende werking vervlochten is met bijvoorbeeld spiritualiteit. Een brede aanpak heb ik dus in mijn plantenverhalen.  Ik kies verhalen die kunnen inspireren en onze blik op de wereld verruimen.'

​Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.