Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Toneel en presentatie

Storytelling

4 lessen op dinsdag van 19:00-21:00 uur

Docent
Pepijn Smit
Foto: Eelkje Colmjon

Voor wie
Voor iedereen die tools wil leren om het vertellen van een verhaal kracht bij te zetten. Ervaring is niet nodig.

Inhoud

In de storytellingcursus wordt de ambacht van het eeuwenoude verhalen vertellen onder de loep genomen. Via gerichte opdrachten en theatrale oefeningen leer je de kunst van storytelling onder de knie te krijgen. Hoe is het verhaal opgebouwd en wat zijn de belangrijke schakels? Door inzicht te krijgen in de opbouw van het verhaal, kan de verteller zijn verhaal herhaalbaar maken voor publiek, zonder daarbij de authenticiteit te verliezen. De cursus storytelling biedt een aantal stevige tools om je eigen verhaal kracht bij te zetten en te laten genieten van de kunst van verhalen vertellen.

Docent
Deze cursus wordt gegeven door regisseur en docent Pepijn Smit. Pepijn is de artistiek leider van Stadsgezelschap PS|theater en studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Bij PS|theater maakt Pepijn grootschalig locatietheater en intieme voorstellingen op allerlei plekken in de stad. Het vertellen van nieuwe verhalen staat hierin centraal en hiervoor heeft PS|theater een eigen methodiek ontwikkeld. Naast PS|theater geeft Pepijn les op o.a. de theateropleidingen van ArtEZ en Fontys. 

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.