Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Dans

Ballet Immersion: Toward core integration and elasticity in the moving body

Dinsdag 23, woensdag 24 & donderdag 25 augustus van 19:00-22:00 uur

Docent
Willemieke Verweij

Voor wie
Intemediate/advanced

Inhoud

Ballet is een kunstvorm, niet alleen door de verhalen die op het podium worden verteld, maar ook door de manier waarop we ons lichaam gebruiken – ballet is meer dan vormen maken.

Deze intensieve workshop richt zich op het ervaren van de gecodificeerde beweging van ballet op twee verschillende manieren:

1.     Onderzoek naar correct spiergebruik en elasticiteit (kracht en flexibiliteit)

2.     Het bewegende lichaam van binnenuit ervaren

We duiken er diep in om het perspectief van vorm naar proces te verschuiven. We zullen verschillende methoden gebruiken, zoals voortschrijdende ballettechniek, kinesthetische methodieken, bewegingskwaliteitsverkenning, enz.

Voor deze intensieve workshop krijg je een toolkit voor de oefeningen, die je vervolgens mee naar huis kunt nemen.

Na deze challenge heb je meer inzicht in je eigen anatomie en hoe je efficiënt kunt bewegen. Je gaat ook weg met tools om de bewegingen te gebruiken om uit te drukken en te bewegen in lijn met je innerlijkheid.

Docent
Willemieke Verweij heeft haar opleiding tot klassiek ballet docent genoten aan de Royal Academy of Dance in London. Haar liefde voor het lesgeven is ontstaan in Canada en sindsdien is ze een veelgevraagde docente, die lesgeeft in diverse stijlen en aan verschillende leeftijden.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.