Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Workshop Meditatief tekenen en yoga

Zondag 20 oktober van 10:00-16:00 uur (met pauze)

Docent
Lies Lantinga en Wendy Manders

Zondag 20 oktober 2024, 10:00 uur-16:00 uur, meditatief tekenen in combinatie met yogaoefeningen met  BKdocent Lies Lantinga én Yogadocent Wendy Manders.
Zelf graag broodje meenemen, wij zorgen voor fruit, nootjes en thee.

Voor wie
Voor iedereen die wil leren tekenen vanuit ontspanning.

Inhoud
Een kennismakingsworkshop met meditatief tekenen in combinatie met yogaoefeningen. 
Meditatief tekenen kan je helpen te ontspannen. Het uitgangspunt is dat je vooral in contact leert zijn met dat wat je ziet en je ogen je hand meenemen. Zo leer je nauwkeuriger waarnemen en levendiger en verfijnder tekenen. 
Het is belangrijk om af en toe uit de waan van de dag te stappen en je tempo enigszins te vertragen. In het begin is dit behoorlijk omschakelen, we willen maar door en door......  Maar het is de moeite waard! 
Met behulp van allerlei oefeningen leren we daarbij om het resultaat meer los te laten en je vooral te concentreren op het proces.  
Meditatief tekenen combineert een methodiek en een filosofie die afgeleid zijn van ‘Drawing on the Right Side of the Brain’ van Betty Edwards en ‘The Zen of Seeing’ van Frederick Franck.
Om de ontspanning dieper te beleven wordt het tekenen afgewisseld met yogaoefeningen van een professionele yogadocente.

Docenten
Wendy Manders heeft een yogaschool in hartje Leiden en geeft al jaren yogales en meditatieoefeningen aan verschillende groepen: https://yoga-sucasa.nl/about/ 

Lies Lantinga studeerde in 1995 cum laude af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Sindsdien is Lies actief als kunstenaar, leerkracht, en docente beeldende kunst. In 2014 volgde Lies een yoga-opleiding in India.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! De workshop kan aleen starten met voldoende deelnemers. Dit wordt een week voor aanvang bekeken.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.