Universiteit Leiden

nl en

Loopbaan en solliciteren

Webinar - Werken als trainee

Overheidsorganisaties en bedrijven bieden recent afgestudeerden traineeships aan in uiteenlopende werkgebieden. Wil jij graag aan de slag als trainee? Op zoek naar tips voor de sollicitatieprocedure? Of ben je nog aan het onderzoeken of een traineeship iets voor jou is? Kom dan naar ons event ‘Werken als trainee’!

Werkvorm
Webinar

Wat is een traineeship?

Een traineeship is een combinatie van werken en leren terwijl je in dienst bent van een organisatie. Als trainee werk je in korte tijd mee op meerdere afdelingen van het bedrijf, om zodoende snel ervaring op te doen en de organisatie goed te leren kennen. Daarbij biedt de organisatie een stevig opleidingspad aan. 

Tijdens dit event leer je meer over de verschillende traineeshipmogelijkheden en wat erbij komt kijken als je daadwerkelijk aan de slag gaat als trainee. Tevens krijg je tips voor de sollicitatieprocedures van de verschillende traineeships. Meld je aan voor de webinar op 2 maart!

Inhoud van de bijeenkomst:

Benieuwd hoe het is om Rijkstrainee te zijn of deel te nemen aan het diplomatenklasje? Wil je horen wat een trainee allemaal doet en hoe de selectieprocedure verloopt? Schrijf je nu in voor Werken als trainee! Verschillende trainees van onder andere het Rijkstraineeprogramma, het diplomatenklasje (het opleidingstraject International Beleidsmedewerker bij Buitenlandse Zaken), het financial traineeship en het traineeprogramma van de Provincie Zuid-Holland zullen aanwezig zijn om hun ervaringen te delen en tips te geven.

Aanwezig zijn:

Michael Mackloet International Beleidsmedewerker Buitenlandse Zaken (Diplomatenklasje)
Gina IJdo Rijkstrainee (2019)
Tobias Sandoval Garcia Rijkstrainee (2020)
Ravi Kumar Trainee Provincie Zuid Holland
Charlotte van Tongeren Trainee Financial Traineeship
Dimitri Smout Recruiter/ Coördinator Financial Traineeship
Dick Hallegraeff Voormalig loopbaancoach Rijkstraineeprogramma

Wie kan deelnemen?

Studenten van de Universiteit Leiden en alumni tot 1 jaar  na afstuderen. De voertaal van het event is Nederlands.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.