Universiteit Leiden

nl en

Loopbaan en solliciteren

Workshop "Hoe vind ik mijn droombaan?!"

Tijdens een studie zul je jezelf al regelmatig de vraag stellen wat je ‘later’ zult gaan doen met alle kennis en vaardigheden die je op doet. Wat voor banen zou ik kunnen uitvoeren? Welke werkgevers zijn op naar mij? En wat wil ik eigenlijk? En ook als je (ongeveer) weet wat je zoekt, heb je de baan of stage van jouw keuze nog niet direct gevonden. Waar begin je dan met zoeken? Deze workshop is bedoeld voor studenten en jonge alumni die een beeld willen krijgen van de arbeidsmarkt waarin ze straks kunnen gaan werken. We bespreken hoe je de kansen en mogelijkheden in kaart kunt brengen en deze kennis helpt je om effectieve keuzes te maken tijdens je studie. Als je helder hebt wat je zoekt in een baan, dan helpt deze workshop om interessante werkgevers te identificeren, contacten te leggen en om uiteindelijk gericht te gaan solliciteren.

Werkvorm
Workshop

In “Hoe vind ik mijn droombaan?!” wordt behandeld hoe je inzicht kunt krijgen in jouw toekomstige werkveld, welke banen er zijn en bij welke organisaties. Je krijgt praktische tips voor het zoeken naar interessante werkgevers en vacatures. Ook bespreken we hoe je waardevolle contacten legt en hoe je deze contacten kunt inzetten voor jouw loopbaan. Het gebruik van LinkedIn komt hierbij zeker ook ter sprake.

Wat je zoekt in een baan of werkgever, wordt bepaald door jouw specifieke kennis, vaardigheden, eigenschappen en ambities. Heb je hulp nodig om deze aspecten van jezelf helder te krijgen, dan is de workshop Wat heb ik een werkgever te bieden? handig.

Wie mag zich aanmelden?

Studenten die ingeschreven zijn aan de Universiteit Leiden en alumni tot een jaar na afstuderen. Deze workshop wordt gegeven in het Nederlands.

Overige data

De workshop wordt ook in het Engels gegeven (zelfde inhoud, andere data). Kijk hier voor de mogelijkheden.

Aanvullende mogelijkheden

Wellicht dat je na deze workshop de mogelijkheden die je hebt gevonden nog nader wilt bespreken in een individueel adviesgesprek. Als je er klaar voor bent om gericht te gaan solliciteren, is de workshop CV, LinkedIn-profiel en sollicitatiebrief  waardevol.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.