Universiteit Leiden

nl en

Loopbaan en solliciteren

Workshop Sollicitatiegesprek

Deze workshop is bedoeld voor studenten en net afgestudeerden die zich willen voorbereiden op het voeren van een sollicitatiegesprek. Hoe bereid je je voor en hoe formuleer je de beste antwoorden in een sollicitatiegesprek? Hoe verloopt een sollicitatiegesprek eigenlijk en uit welke stappen is een (offline en online) sollicitatieprocedure opgebouwd? Krijg antwoord op deze vragen en oefen interactief met medestudenten! De workshop bestaat uit één dagdeel theorie en een middagdeel oefenen.

Docent
Dennis Fiorenza  (Studiekeuze-/Loopbaanadviseur)
Werkvorm
Workshop

Wie mag zich aanmelden?

Studenten die ingeschreven zijn aan de Universiteit Leiden en alumni tot een jaar na afstuderen. Deze workshop wordt gegeven in het Nederlands. Kijk hier voor het Engelstalige aanbod (zelfde inhoud, andere data).

Denk ook eens aan…

  • Voor studenten die hulp kunnen gebruiken bij het in kaart brengen van hun kennis, vaardigheden en ambities, is wellicht de workshop Wat heb ik een werkgever te bieden? nuttig.
  • Is een assessment onderdeel van jouw (mogelijke) sollicitatie en wil je daar mee over weten en oefenen? Schrijf je dan in voor de workshop Assessment.
  • Specifiek je pitch oefenen in combinatie met tips voor je LinkedIn-profiel? Volg de workshop.