Universiteit Leiden

nl en

Loopbaan en solliciteren

Workshop Sollicitatiegesprek

Deze workshop is bedoeld voor studenten en net afgestudeerden die zich willen voorbereiden op het voeren van een sollicitatiegesprek.

Hoe bereid je je goed voor op een gesprek? Wat voor vragen kun je verwachten? Hoe formuleer je goede antwoorden? En uit welke stappen is een sollicitatieprocedure opgebouwd? Krijg antwoord op deze vragen en oefen interactief met medestudenten!

Het oefenen van een sollicitatiegesprek maakt onderdeel uit van deze workshop. Neem daarvoor ook een vacature mee die jij interessant vindt of waarop je eerder al eens gesolliciteerd hebt. Dit helpt je, je nog beter voor te bereiden en in te leven in het moment dat je echt tegenover die werkgever zit.

Wie mag zich aanmelden?

Studenten die ingeschreven zijn aan de Universiteit Leiden en alumni tot een jaar na afstuderen. Deze workshop wordt gegeven in het Nederlands.

Overige data

De workshop wordt ook in het Engels gegeven (zelfde inhoud, andere datum); kijk hier voor de mogelijkheden.

Denk ook eens aan…

  • Voor studenten die hulp kunnen gebruiken bij het in kaart brengen van hun kennis, vaardigheden en ambities, is wellicht de workshop Wat heb ik een werkgever te bieden? nuttig.
  • Is een assessment onderdeel van jouw (mogelijke) sollicitatie en wil je daar mee over weten en oefenen? Schrijf je dan in voor de workshop Assessments.
  • Een individueel adviesgesprek? Dat kan ook! Maak een afspraak met Career Services
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.