Universiteit Leiden

nl en

Studieondersteuning - Persoonlijke ontwikkeling | Studievaardigheden en studiemanagement

Vergroot je zelfvertrouwen, werken aan je zelfbeeld

Denk je vaak negatief over jezelf? Vergelijk je jezelf veel met anderen? Wanneer je negatieve gedachten over jezelf hebt en de kritische stem de overhand krijgt dan kan er sprake zijn van een negatief zelfbeeld. Dit kunnen gedachten zijn zoals: ‘ik ben dom, ik kan niks’ of ‘anderen doen het veel beter dan ik’.

Werkvorm
Training

Deze negatieve gedachten kunnen effect hebben op je emoties en gedrag en kunnen je functioneren gaan belemmeren.
Deze training is bedoeld voor studenten die een negatief zelfbeeld hebben, maar zich ook realiseren dat het negatieve zelfbeeld niet realistisch en onterecht is.

Werkvorm

Het is een praktische training waarbij je zowel tijdens de training als thuis aan de slag gaat met opdrachten uit het werkboek ‘Verbeter uw zelfbeeld in 7 stappen’ van Kees Korrelboom. Hou er rekening mee dat je thuis elke dag met de opdrachten van de training bezig bent, ongeveer een half uur per dag. Tevens rekenen we erop dat je bij elke sessie aanwezig bent.
Een negatief zelfbeeld heeft zich vaak over de jaren opgebouwd en vraagt tijd en inzet om bij te stellen.

  • Schaf het werkboek 'Verbeter uw zelfbeeld in 7 stappen' van Kees Korrelboom (ISBN 9789031390571) zelf aan voor de start van de training. Kosten 24,95 euro.

Wie mag er meedoen?

Studenten ingeschreven aan de Universiteit Leiden.

Aanmelden

Meld je aan via een mail naar Miranda van Boekel of Martine Efting Dijkstra. Vervolgens nemen we contact op voor een korte kennismaking om samen te inventariseren of de training bij je past.
m.m.w.van.boekel@sea.leidenuniv.nl
m.efting.dijkstra@sea.leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.