Universiteit Leiden

nl en

Studieondersteuning - Studievaardigheden en studiemanagement

Scriptieondersteuningsgroep

Lukt het maar niet om aan je scriptie te beginnen? Heb je moeite met de voortgang van je (bachelor- of master) scriptie of je afstudeerproject of voel je je hierin geblokkeerd? Is het onduidelijk wat er van je wordt verwacht in dit vaak individuele traject? Dan biedt de scriptie ondersteuningsgroep uitkomst door contact met medestudenten die zich in een vergelijkbare situatie bevinden, waarmee je in wekelijkse bijeenkomsten kleine doelen afspreekt, zodat de groep als stok achter de deur fungeert.

Programma

Een terugkerend onderdeel van deze groep is het bijhouden van wat er de afgelopen week goed of beter is gegaan, hoe je dit verder uit kunt bouwen en het plannen van wat je de komende week wilt gaan doen. Het ontwikkelen van strategieën om te leren omgaan met de moeilijke fase van het afstuderen zal een vaak terugkerend onderdeel zijn.

Voorwaarden

Als je besluit mee te doen aan de groep verplicht je jezelf om iedere week aanwezig te zijn. Aan deelname aan de groep zijn de volgende voorwaarden verbonden:

  • registreren van je studeergedrag;
  • elke week (op tijd) aanwezig zijn;
  • elke week een weekdoel formuleren;
  • elke week een mede student uit de groep appen/bellen om te informeren naar de studievoortgang;
  • bij afwezigheid met goede reden: minimaal 12 uur van tevoren doorgeven aan de trainer;
  • bij 2 keer afwezigheid binnen 3 weken krijg je een waarschuwing, ben je binnen de daarop volgende 3 weken wederom afwezig dan eindigt je deelname aan de groep. 

Aantal bijeenkomsten

De scriptiegroep zal 7 keer samenkomen met de trainer. Na deze 7 sessies herken je sneller de (dys)functionale patronen in je eigen studiegedrag. Je hebt ook nieuwe technieken en oplossingen geleerd om beter te studeren. Na de 7 sessies zal de groep zelfstandig doorgaan zonder de trainer.

Bijeenkomsten

Scriptieondersteuningsgroepen zullen op meerdere dagen plaats gaan vinden.

Aanmelden

Studenten  kunnen zich aanmelden via het spreekuur van de studentenpsychologen. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding. Mocht je nog vragen hebben over de training, stuur dan een mail naar psychologen@sea.leidenuniv.nl.

Wie mag er meedoen?

Studenten ingeschreven aan de Universiteit Leiden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.