Universiteit Leiden

nl en

Regelen na terugkomst

Verslag

Weet je nog hoe benieuwd je was naar de ervaringen van andere studenten toen jij je oriënteerde op een verblijf in het buitenland? Nu kun jij andere studenten helpen. Jouw tips en ervaring zijn een geweldige bron van informatie voor andere studenten die overwegen om naar dezelfde universiteit te gaan.

 • Schrijf zodra je terugkomt een verslag over je verblijf, in het Engels. Maak gebruik van dit template. 
 • Upload het verslag binnen een maand na je terugkomst in het study abroad-portaal, onder ‘Upon your return’. Je krijgt hierover kort voor je terugkeer een herinnering per e-mail.
 • Let op: je eventuele recht op een beurs kan vervallen als je het verslag niet op tijd inlevert.

Cijferlijst en studiepunten

Heb je voor vertrek toestemming gekregen om je studiepunten mee te laten tellen voor je studie in Leiden (zie ‘Regelen voor vertrek - Vakken laten goedkeuren’)? Dan moet je deze na je terugkomst laten erkennen. 

 • Upload de cijferlijst van je gastuniversiteit in het study abroad-portaal, onder ‘Upon your return’. Je krijgt hierover kort voor je terugkeer een herinnering per e-mail. Als je gastuniversiteit in plaats daarvan je cijferlijst rechtstreeks naar de Universiteit Leiden stuurt, uploaden wij deze voor je en laten we je dit weten.
 • Ga na of er bij jouw faculteit aanvullende acties nodig zijn. Bekijk hiervoor het tabblad van je faculteit of opleiding of vraag het na bij je buitenlandcoördinator.

Het kan een paar weken duren voor je gastuniversiteit je cijferlijst stuurt. Heb je hem 12 weken na het eind van je studie in het buitenland nog niet ontvangen? Neem dan contact op met je buitenlandcoördinator.

 Of je studiepunten inderdaad erkend zijn, kun je zien in uSis of navragen bij de onderwijsadministratie.

Help andere studenten op weg

Met jouw ervaring kun je toekomstige uitwisselingsstudenten op verschillende manieren op weg helpen naar hun buitenlandavontuur. Zo kun je meedoen aan:

 • Het Predeparture-event (universiteitsbrede uitwisseling)
  Ontmoet studenten die naar jouw gastuniversiteit gaan en vertel ze over jouw ervaringen. Het Predeparture-event vindt plaats in april.
 • Het Study Abroad Festival
  Deel je ervaringen met studenten die zich oriënteren op een uitwisseling. Het Study Abroad Festival vindt plaats in oktober.
 • De Study Abroad Foto- en Videowedstrijd
  Leg jouw ervaringen vast op beeld en win!

Als je op uitwisseling bent geweest, ontvang je vanzelf een uitnodiging om hieraan deel te nemen.

Erasmus Student Network Leiden

Wil je na je terugkomst deel blijven uitmaken van de internationale studenten-community? Sluit je aan bij het Erasmus Student Network Leiden. Een kans om mensen van over de hele wereld te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en dat internationale gevoel nog even vast te houden!

Bekijk ook het tabblad van je faculteit of opleiding

Als je voor jouw faculteit of opleiding aanvullende acties moet ondernemen na je terugkomst, lees je dat op het tabblad van je faculteit of opleiding

Foto: Fabianne Nagtegaal
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.