Universiteit Leiden

nl en

Volledige master

Overweeg je om na je studie in Leiden een volledige master te doen bij een universiteit in het buitenland? Lees hier waar je rekening mee moet houden.

Geen student meer aan de Universiteit Leiden

Je kunt een volledige masteropleiding aan een buitenlandse universiteit niet doen via een uitwisselingsovereenkomst. Je moet je inschrijven als student aan de buitenlandse universiteit. Je bent dan dus geen student meer aan de Universiteit Leiden. Daarom moet je rekening houden met het volgende:

  • Je betaalt collegegeld aan de buitenlandse universiteit (dit is vaak hoger dan het Nederlandse collegegeld).
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor je aanmelding en alle andere voorbereidingen.

Een master vinden

Gebruik je netwerk om een geschikte master te vinden. Vraag docenten om tips en praat met internationale studenten over de universiteiten in hun thuisland. Je kunt ook eerst bepalen waar je zou willen studeren, en dan zelf op zoek gaan naar interessante mogelijkheden.

Handige websites die je bij je oriëntatie kunt gebruiken:

Ga ook na of er een plaatselijke organisatie is die je kan adviseren.

Begin op tijd

Bekijk op de website van de buitenlandse universiteit hoe en wanneer je je moet aanmelden. De deadlines voor aanmelding zijn vaak ver voor de start van een opleiding. Daarnaast kan het aanmelden veel tijd in beslag nemen. Begin dus op tijd met je oriëntatie.

Studeren of werken met een buitenlands diploma

Als je met je buitenlandse masterdiploma verder wilt studeren of werken in Nederland, moet je een paar dingen nagaan of regelen. Lees er meer over op de website van Nuffic.

Foto: Shauny Japhary
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.