Universiteit Leiden

nl en

Uitschrijven of herinschrijven

Een diploma ontvangen en afstuderen bij een opleiding zijn niet hetzelfde als uitschrijven bij de universiteit. Uitschrijven gebeurt niet automatisch en hoeft ook niet als je het niet wilt.

Als je bent afgestudeerd kun je ervoor kiezen om je uit te schrijven bij de universiteit. Herinschrijven, om zo een studie te blijven volgen, is ook mogelijk.

Alle informatie over uitschrijven en (her)inschrijven vind je onder Je inschrijving. De volgende punten zijn sowieso handig om te weten:

  • Uitschrijven bij de universiteit gebeurt niet automatisch en hoeft ook niet als je het niet wilt. Dit staat los van je diploma ontvangen en afstuderen bij je opleiding.
     
  • Ingeschreven blijven bij de universiteit betekent collegegeld blijven betalen, maar ook je eventuele recht op OV-kaart en studiefinanciering behouden.
     
  • Als je je uitschrijft, denk er dan aan je eventuele studiefinanciering en OV-kaart stop te zetten bij DUO; dat gaat niet automatisch.
     
  • Er zijn misschien ook andere instanties die je op de hoogte moet brengen van je afstuderen, bijvoorbeeld je zorgverzekering of bank.
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.