Universiteit Leiden

nl en

Stage en onderzoek

Bij veel opleidingen kun je tijdens je studie stage lopen of deelnemen aan een onderzoeksproject. Bij sommige opleidingen is het een vast onderdeel van het curriculum, bij andere opleidingen kun je ervoor kiezen om je keuzeruimte hiervoor te gebruiken.

Ga  naar Stage & onderzoek voor meer informatie over de mogelijkheden.

Onderzoek en / of veldwerk

Wil je naar een archief of bibliotheek in het buitenland, of ga je informatie verzamelen voor je thesis? Dan zijn de volgende zaken erg belangrijk.

  1. Ten eerste moet je via de examencommissie zorgen dat het werk dat je gaat doen, studiepunten op zal leveren. Ga je binnen een bepaald vak veldwerk doen? Dan zal de opleiding jou hierover inlichten. Ga je zelfstandig naar het buitenland, neem dan contact op met je studieadviseur
  2. Ten tweede moet je zeker zijn dat je naar een veilig gebied gaat. Je vraagt eerst toestemming aan het Humanities International Office voor je bestemming. Zonder deze toestemming kan de examencommissie geen studiepunten toekennen aan je werk.
    Op deze Engelstalige pagina staat informatie over hoe je toestemming moet vragen bovenstaande zaken moet regelen.
  3. Ten derde moet je je goed voorbereiden op het gebied van financiën en gezondheid. Vraag beurzen aan, sluit een uitgebreide verzekering af en haal de juiste vaccinaties.

Interessant onderzoek

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.