Universiteit Leiden

nl en

Inschrijven voor vakken en tentamens

Verplicht voor alle onderdelen

Je moet je inschrijven voor alle onderdelen van je vakken, zoals hoorcolleges, werkgroepen en tentamens. Dit geldt zowel voor de verplichte onderdelen van je opleiding als voor studieactiviteiten binnen je keuzeruimte. Zonder inschrijving kun je niet deelnemen.

Uitzonderingen

Ben je een premaster student of gaststudent (je bent bij een andere universiteit ingeschreven) dan verloopt jouw inschrijving anders. Je ontvangt hierover bericht.

Plannen en inschrijven via MyStudymap

Je schrijft je in via MyStudymap. In dit systeem kun je je inschrijving van tevoren ook plannen. Zo kun je op je gemak alles klaarzetten en je bij de start van de inschrijfperiode in één keer inschrijven voor al je vakken. Let op: je planning is geen (voor)inschrijving en biedt dus géén garantie op een plek

Hoe het werkt

Bekijk de uitleg en veelgestelde vragen over plannen en inschrijven in MyStudymap.

Wanneer?

Plannen

Collegejaar 2024-2025
Waarvoor Wie Wanneer
Eerste semester Bachelor & master Vanaf 24 juni 2024 om 13.00 uur
Tweede semester Bachelor & master Vanaf 15 november 2024 om 13.00 uur

Inschrijven

Collegejaar 2024-2025
Waarvoor Wie Wanneer
Eerste semester Bachelor Vanaf 9 juli 2024 om 13.00 uur
Master Vanaf 10 juli 2024 om 13.00 uur
Tweede semester Bachelor Vanaf 10 december 2024 om 13.00 uur
Master Vanaf 11 december 2024 om 13.00 uur

Inschrijfdeadline

Vakken

De uiterste inschrijfdatum vind je in de vakinformatie in de studiegids. Voor de meeste vakken kun je je inschrijven tot 5 dagen voor de start van het onderwijs.

Tentamens

Je moet je uiterlijk 10 dagen voor de tentamendatum inschrijven voor je tentamen. Indien je niet bent ingeschreven, kun je niet deelnemen. Vergeet dit niet! Indien je de inschrijfdeadline voor je tentamen hebt gemist, neem dan contact op met de Onderwijsadministratie om te zien of verlate inschrijving mogelijk is.

Bij drukte: ticketsysteem

Op drukke momenten werkt MyStudymap met een ticketsysteem om te voorkomen dat het systeem overbelast raakt. Dat werkt als volgt:

  • Als je naar MyStudymap gaat, kom je in een wachtrij. Je ziet op welke plek je in de wachtrij staat en hoelang het ongeveer gaat duren. Je kunt ook instellen dat je een e-mail ontvangt kort voor je aan de beurt bent.
  • Als je aan de beurt bent, heb je tien minuten de tijd om in te loggen. Doe je dan niet, dan krijg je een nieuwe plek in de wachtrij.
  • Als je eenmaal bent ingelogd, kun je gaan plannen en/of inschrijven.

Status van je inschrijving

Op het statusscherm in MyStudymap kun je zien of je ingeschrijving is gelukt. Je krijgt in dat geval ook toegang tot de cursusomgeving in Brightspace en het vak verschijnt in je persoonlijke rooster in MyTimetable. Let op: aan het begin van de inschrijfperiode kan het erg druk zijn. Het kan daarom tot de volgende dag duren voor al je inschrijvingen zijn verwerkt.

Vragen

Verplichte inschrijving voor tentamens en werkgroepen.

Voor alle studenten van de Master Farmacie is het verplicht zich tijdig in te schrijven voor het onderwijs en (her)tentamens. Je schrijft je in via MyStudymap.

Zie voor meer informatie over MyStudymap en instructiemateriaal deze pagina.

Ingangseisen

Er zijn ingangseisen aan de thema’s gekoppeld. Dit wil zeggen dat je eerst een aantal eerdere thema’s voldoende afgerond moet hebben, voordat je deel mag nemen aan een volgend thema. Je vindt de ingangseisen in de studiegids.

De studentenadministratie controleert voorafgaand aan het thema of je voldoet aan de ingangseisen. Indien je niet voldoet, dan zal je inschrijving worden geannuleerd.

Inschrijven voor onderwijs betekent dat je automatisch staat ingeschreven voor coschappen.

Ben jij een recidivist? Schrijf je in voor het onderwijs dat je nog helemaal moet of wil volgen. Je wordt dan ingedeeld in een werkgroep. Heb je in een eerder jaar al voldaan aan de aanwezigheidsplicht, maar wil je enkele uren werkgroep opnieuw volgen? Meld je dan voor aanvang van die werkgroep bij de docent. Bij de hoorcolleges kun je gewoon aansluiten.

Inschrijven voor (her)tentamens

Met het inschrijven voor een tentamen krijg je een zogeheten voorinschrijving. Je moet je deelname aan een tentamen tussen dertig en tien dagen voordat het tentamen plaatsvindt in het studentenportaal bevestigen. Je ontvangt hierover bericht. Als je je deelname niet tijdig bevestigt, kun je niet deelnemen aan het tentamen.

De studentenadministratie publiceert drie dagen voor de sluitingsdatum een voorlopige kandidatenlijst met studenten die hun tentamendeelname hebben bevestigd. Sta je hier niet bij, dan heb je nog tot de officiele sluitingsdatum om je tentamendeelname te bevestigen in MyStudymap.

Niet ingeschreven voor een (her)tentamen?

Na de sluitingsdatum wordt de definitieve deelnemerslijst via Brightspace gepubliceerd. Ben je niet ingeschreven, dan mag je helaas niet deelnemen. Ook Studieadviseurs en blokcoördinatoren zijn niet bevoegd om studenten voor een tentamen of toets nog later aan te melden.

Neem contact op met het Onderwijsservicepunt via het contactformulier.

In enkele gevallen  is de uitslag van het tentamen later dan 10 dagen voor de herkansing bekend. Bij deze hertentamens geldt een alternatieve deadline voor het inschrijven in MyStudymap. Op Brightspace zal hierover worden gecommuniceerd.

Tot de dag van het (her)tentamen is het mogelijk om je uit te schrijven in MyStudymap. Bij niet tijdig afmelden krijg je een ‘niet deelgenomen’ (ND) en dit geldt dan wel als een tentamenkans.

Digitaal toetsen

Tijdens je studie worden de tentamens van een aantal vakken digitaal getoetst in plaats van op papier. Wanneer dit toetsen betreft waarbij geen andere internetbronnen geraadpleegd mogen worden, dan worden tablets beschikbaar gesteld die hiervoor beveiligd zijn. Om bekend te raken met het toetsingssysteem en de vraagtypes kun je alvast een demotoets maken. Ook is er een instructiedocument beschikbaar, waarin wordt uitgelegd hoe digitaal toetsen in de praktijk werkt.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.