Universiteit Leiden

nl en

Inschrijven voor vakken en tentamens

Verplicht voor alle onderdelen

Je moet je inschrijven voor alle onderdelen van je vakken, zoals hoorcolleges, werkgroepen en tentamens. Dit geldt zowel voor de verplichte onderdelen van je opleiding als voor studieactiviteiten binnen je keuzeruimte. Zonder inschrijving kun je niet deelnemen.

Uitzonderingen

Ben je een premaster student of gaststudent (je bent bij een andere universiteit ingeschreven) dan verloopt jouw inschrijving anders. Je ontvangt hierover bericht.

Plannen en inschrijven via MyStudymap

Je schrijft je in via MyStudymap. In dit systeem kun je je inschrijving van tevoren ook plannen. Zo kun je op je gemak alles klaarzetten en je bij de start van de inschrijfperiode in één keer inschrijven voor al je vakken. Let op: je planning is geen (voor)inschrijving en biedt dus géén garantie op een plek.

Tentamens: voorinschrijving bevestigen

Als je je inschrijft voor een (deel)tentamen of (deel)toets is dat slechts een zogeheten voorinschrijving. Je moet hierna je deelname nog bevestigen in MyStudymap.
Dit kun je tot uiterlijk tien dagen voor de toets doen. Je ontvangt hierover ook bericht. Als je je deelname niet op tijd bevestigt, kun je niet meedoen aan het tentamen en word je automatisch uitgeschreven.

Hoe het werkt

Bekijk de uitleg en veelgestelde vragen over plannen en inschrijven in MyStudymap.

Wanneer?

Plannen

Collegejaar 2023-2024
Waarvoor Wie Wanneer
Eerste semester Bachelor & master Vanaf 22 juni 2023 om 13.00 uur
Tweede semester Bachelor & master Vanaf 15 november 2023 om 13.00 uur

Inschrijven

Collegejaar 2023-2024
Waarvoor Wie Wanneer
Eerste semester Bachelor Vanaf 11 juli 2023 om 13.00 uur
Master Vanaf 12 juli 2023 om 13.00 uur
Tweede semester Bachelor Vanaf 12 december 2023 om 13.00 uur
Master Vanaf 13 december 2023 om 13.00 uur

Deadline

De uiterste inschrijfdatum vind je in de vakinformatie in de studiegids. Voor de meeste vakken kun je je inschrijven tot 14 dagen voor de start van het onderwijs.

Bij drukte: ticketsysteem

Op drukke momenten werkt MyStudymap met een ticketsysteem om te voorkomen dat het systeem overbelast raakt. Dat werkt als volgt:

  • Als je naar MyStudymap gaat, kom je in een wachtrij. Je ziet op welke plek je in de wachtrij staat en hoelang het ongeveer gaat duren. Je kunt ook instellen dat je een e-mail ontvangt kort voor je aan de beurt bent.
  • Als je aan de beurt bent, heb je tien minuten de tijd om in te loggen. Doe je dan niet, dan krijg je een nieuwe plek in de wachtrij.
  • Als je eenmaal bent ingelogd, kun je gaan plannen en/of inschrijven.

Status van je inschrijving

Op het statusscherm in MyStudymap kun je zien of je ingeschrijving is gelukt. Je krijgt in dat geval ook toegang tot de cursusomgeving in Brightspace en het vak verschijnt in je persoonlijke rooster in MyTimetable. Let op: aan het begin van de inschrijfperiode kan het erg druk zijn. Het kan daarom een paar uur duren voor al je inschrijvingen zijn verwerkt.

Vragen

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.