Universiteit Leiden

nl en

Veiligheidsinstructies

De universiteit vindt het belangrijk om een veilige omgeving te bieden aan studenten en medewerkers. Lees hier alles over veiligheidsmaatregelen en wat je moet doen bij een noodgeval of ander incident.

Veiligheidsmaatregelen

Als je tijdens je studie practica doet, in een laboratorium werkt, met mensen werkt of de natuur in trekt, kan het nodig zijn om voorzorgsmaatregelen te nemen. Heeft jouw faculteit of opleiding een tabblad op deze pagina? Lees die informatie dan goed door.

Noodgevallen en incidenten

Bekijk wat je moet doen bij een noodgeval of ander incident.

Internationale studenten: pas op voor telefonische afpersing

De politie waarschuwt internationale studenten, met name afkomstig uit China, voor telefoontjes van afpersers die zich voordoen als medewerkers van officiële instanties zoals de politie en banken.

Ze vertellen je dat je banktegoeden moeten worden verhuisd of dat je onderwerp zou zijn van strafrechtelijk onderzoek en dat je daarom je contacten met anderen moet verbreken, door bijvoorbeeld je telefoon uit te zetten en niet meer naar huis of de universiteit te gaan.

Vervolgens confronteren ze je ouders of andere familieleden met het bericht dat je verdwenen bent en vragen zij losgeld te betalen. Doordat jij onbereikbaar bent, zullen zij de afperser mogelijk geloven.

Hang op en bel 112

  • Als dit jou overkomt: hang direct op en bel de politie via 112.
  • Heb je hulp nodig bij het bellen met de politie? Bel dan het noodnummer van de universiteit: +31 32 033 1343 (24/7 bereikbaar). Let op: dit nummer is momenteel alleen bereikbaar vanaf een mobiele telefoon.
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.