Universiteit Leiden

nl en

Oort

Locatie
Niels Bohrweg 2
2333 CA Leiden
Telefoon
071 527 5700

Maandag t/m vrijdag: 07:00 - 20:00 uur
Zaterdag  en zondag: gesloten

Parkeren

Er is een gehandicaptenparkeerplaats in de parkeergarage direct onder het Gorleausgebouw aan de Wassenaarseweg 76. Vanuit daar is het gebouw toegankelijk via liften. Er is ook een gehandicaptenparkeerplaats op de leveranciersparkeerplaats aan de Niels Borhrweg 2.

Ingang

De route naar de ingang is egaal met een lichte helling, maar de draaideur is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Zij kunnen naar binnen via het Huygensgebouw of de  leveranciersingang aan de Niels Bohrweg 2. De drempelvrije ingang van het Huygensgebouw is op stoephoogte. De schuifdeur opent automatisch via een drukknop. De leveranciersingang aan de Niels Bohrweg 2 is eveneens drempelloos en heeft een brede schuifdeur. Vooraf aanmelden is vereist.

Assistentie

Receptie in de centrale hal.
071 - 527 5800. 

Rolstoeltoegankelijke toiletten

In de centrale hal.

Liften

Op de begane grond. Vanwege lastige vindbaarheid van de liften is het wenselijk om personen met een visuele beperking te begeleiden.

Eventuele obstakels

  • De draaideur bij de ingang is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • Op sommige plaatsen in het gebouw zijn dubbele gangdeuren die handmatig geopend moeten worden.

Jan Hendrik Oort (1900-1992) was mede-ontdekker van het Melkwegstelstel.
In 1974 verhuisde een deel van de fysici en de astrofysici van het verouderde Kamerlingh Onnes Laboratorium in de binnenstad naar het nieuwe Huygens Laboratorium. De aldus ontstane scheiding van de fysici bleek een onwenselijk bijverschijnsel. Daarom werd in 1985 besloten de hele natuur- en wiskunde samen te voegen in het Gorlaeus-Huygens-Oortcomplex. Het zou echter nog ruim tien jaar duren voordat het futuristische Oortgebouw werd opgeleverd. De gevel die tien graden uit het lood staat, is duidelijk een reactie op de monotone blokken van de aanpalende Gorlaeus- en Huygenslaboratoria uit de jaren 70.

Feiten & cijfers

Oppervlakte  

4.195 m  2 verdeeld over zes bouwlagen

Bouwjaar   1987
Architect  

Erick van Egeraat

Functie

 

Onderwijs-, onderzoeks- en laboratoriumgebouw

 

Het aantal parkeerplaatsen van de Universiteit Leiden is beperkt. Heeft u een afspraak met een van onze medewerkers? Deze kan in sommige gevallen een parkeerplaats voor u reserveren.

U kunt ook gebruik maken van de betaalde parkeermogelijkheden in Leiden en Den Haag.

Betaald parkeren

 
Leiden

Den Haag

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.