Universiteit Leiden

nl en

Snellius

Locatie
Niels Bohrweg 1
2333 CA Leiden
Telefoon
071 527 6969

Maandag t/m vrijdag: 07:00 - 20:00 uur
Zaterdag en zondag: gesloten

Het aantal parkeerplaatsen van de Universiteit Leiden is beperkt. Heeft u een afspraak met een van onze medewerkers? Deze kan in sommige gevallen een parkeerplaats voor u reserveren.

U kunt ook gebruik maken van de betaalde parkeermogelijkheden in Leiden en Den Haag.

Betaald parkeren

 
Leiden

Den Haag

Vernoemd naar Willebrord Snell van Royen (1580-1626), een buitengewoon begaafd wiskundige. Op tienjarige leeftijd werd hij al student aan de Leidse universiteit. Hij berekende met beperkte middelen vrij nauwkeurig de omtrek van de aarde, maar verwierf vooral wereldwijde faam door de brekingswet van licht te ontdekken.

Eind jaren vijftig van de vorige eeuw kregen de wiskundigen en natuurwetenschappers behoefte aan een krachtige rekenautomaat om hun omvangrijke en tijdrovende berekeningen te kunnen uitvoeren. Kort daarna werd het Centraal Reken Instituut van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen opgericht, afgekort CRI; in 1962 werd de eerste computer aangeschaft. Na een aantal jaren in andere gebouwen gehuisvest te zijn geweest, vond het CRI begin jaren zeventig onderdak in een nieuw gebouw. Pas jaren later werd dit Snellius gedoopt.

Feiten & cijfers

Oppervlakte  

 8.212 m 2

Bouwjaar  

1971

Architect  

Drexhage, Sterkenburg, Bodon en Venstra. Renovatie 2003/2004: Hoek & De Wit Architecten

Functie

 

Onderwijs- en onderzoekgebouw / datatransferknooppunt

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.