Vind je weg op de studentenwebsite

1 juli 2020

Op de studentenwebsite van Universiteit Leiden vind je eenvoudig alles wat je moet weten over jouw studie.

Selecteer je opleiding

Als je de website voor het eerst bezoekt, krijg je de keuze om je opleiding te selecteren of verder te gaan als gast.

• Als je je opleiding selecteert, zie je naast algemene informatie ook de informatie van jouw faculteit en opleiding.
  • Als je de website bezoekt als gast, zie je alleen algemene informatie.

De website onthoudt je voorkeur. Hierdoor hoef je je keuze niet opnieuw te maken als je vanaf hetzelfde apparaat opnieuw naar de website gaat.

Screenshot van pop up-scherm waarin je je opleiding kunt selecteren
Selecteer je opleiding om de voor jou relevante informatie te zien

Op de homepage

Screenshot van het gedeelte van de homepage waar je je opleiding kunt selecteren
Bovenaan de pagina zie je een afbeelding van je opleiding; zo zie je direct welke opleiding je hebt geselecteerd. Door je opleiding te selecteren, krijg je informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt. Klik hiervoor op de knop 'Gast' en kies jouw opleiding.
Screenshot van de vier toptaak-knoppen op de homepage
Via deze vier knoppen navigeer je snel naar de informatie en contactgegevens die je het vaakst nodig hebt.
Screenshot van het menu met sub-toptaken
Daaronder vind je de overige veel gezochte onderwerpen overzichtelijk bij elkaar.
Screenshot van de links naar andere veelgebruikte websites
Ook de belangrijkste links naar andere omgevingen vind je terug op de homepage.
Screenshot van het overzicht van mededelingen, nieuwsberichten en de agenda op de homepage
Op de homepage zie je ook mededelingen, nieuwsberichten en de agenda. Selecteer je opleiding om hier ook de items te zien die specifiek voor jouw faculteit of opleiding gelden.

Informatie zoeken

Vind je op de homepage niet wat je zoekt? Bekijk dan het volledige menu via het menu-icoon bovenin beeld of gebruik de zoekbalk bovenaan de pagina.

Screenshot van het menu-icoon en de zoekbalk bovenaan de pagina

Tabbladen: van algemeen tot specifiek voor jou

Als je je opleiding hebt geselecteerd, zie je op een pagina soms meerdere tabbladen staan.

• Op het tabblad links staat algemene informatie
  • Op het middelste tabblad informatie van je faculteit
  • Op het tabblad rechts informatie van je opleiding
Screenshot van de tabbladen met algemene, facultaire en opleidingsinformatie

Vragen of opmerkingen?

We zijn benieuwd wat je vindt van de studentenwebsite. Vind je makkelijk de informatie die je zoekt? Zijn er dingen die beter kunnen? We horen het graag! Stuur je vraag of suggestie naar communicatie@sea.leidenuniv.nl.