Vind je weg op de studentenwebsite

30 augustus 2018

Op de studentenwebsite van Universiteit Leiden vind je eenvoudig alles wat je moet weten over jouw studie. Selecteer je opleiding en je ziet alle informatie die voor jou relevant is. Het menu Direct Naar geeft je snelle toegang tot andere websites die je veel gebruikt, zoals Blackboard, uSis en de e-Studiegids.

Hoe werkt het?

1. Selecteer je opleiding
Als je de website voor het eerst bezoekt, krijg je de keuze om je opleiding te selecteren of verder te gaan als gast.

• Als je je opleiding selecteert, zie je naast algemene informatie ook de informatie van jouw faculteit en opleiding.
  • Als je de website bezoekt als gast, zie je alleen algemene informatie.

De website onthoudt je voorkeur. Hierdoor hoef je je keuze niet opnieuw te maken als je vanaf hetzelfde apparaat opnieuw naar de website gaat.

Screenshot: Zoek een opleiding

2. Je bent nu op de homepage
Hier vind je:

• Algemene mededelingen, nieuws en agenda.
  • Mededelingen, nieuws en agenda van je faculteit en opleiding – alleen als je je opleiding hebt geselecteerd (zie stap 1).
  • Direct naar: links naar Blackboard, uSis, de e-Studiegids, de bibliotheek en meer.
Screenshot: Homepage

3. Informatie zoeken
Je kunt op twee manieren naar informatie zoeken:

• Via de zoekbalk bovenaan de pagina
  • Via het uitklapmenu links op de pagina
Screenshot: Navigatie en zoeken

4. Informatie bekijken
Als je je opleiding hebt geselecteerd (zie stap 1), zie je op een pagina soms meerdere tabbladen staan:

• Op het eerste tabblad staat algemene informatie.
  • Op het tweede en derde tabblad vind je informatie van je faculteit en opleiding.
Screenshot: tabbladen

5. Een andere opleiding selecteren?
Wil je informatie van een andere opleiding zien? Ga naar de balk in het midden bovenaan de pagina waar de door jou gekozen opleiding of ‘Gast’ staat. Klik op de pijl en selecteer de gewenste opleiding.

Screenshot: Andere opleiding selecteren

Vragen

Heb je een vraag over de studentenwebsite? Stuur een e-mail naar studentenwebsite@leidenuniv.nl.