Kartonnen drinkbekers in automaten UB

In het teken van duurzaamheid start deze week een pilot in de Universiteitsbibliotheek waarbij de koffieautomaten drinkbekers van karton in plaats van plastic uitgeven.

Afgelopen jaar heeft het Universitair Facilitair Bedrijf (UFB) het duurzame cateringconcept Pure uitgerold binnen de hele universiteit. Daarbij zijn de automaten met snacks opnieuw ingedeeld om beter te voldoen aan de gezonde uitgangspunten van Pure. De koffie in de automaten heeft al jarenlang de Fair Trade- en EU organic-keurmerken.

Nu schenken de automaten in de Universiteitsbibliotheek deze ook in een kartonnen koffiebeker die op duurzame wijze samengesteld en vervaardigd is. De bekers worden namelijk gemaakt van karton dat op gecertificeerd duurzame wijze vervaardigd is.

Naast de duurzame productiemethode is de kartonnen beker ook op andere manier beter voor het milieu. Zo geeft het karton het een meer milieubewuste uitstraling dan de plastic beker, wat op zichzelf een steentje bijdraagt aan gedragsverandering onder medewerkers en studenten.

Ook zijn de bekers prima te gebruiken voor een volgende kop koffie, waarmee we afval en dus het milieu kunnen besparen. Tenslotte drinkt een kartonnen beker nu eenmaal een stuk lekkerder dan de plastic variant.