ECTS grading table: De waarde van je cijfers in het buitenland

Vanaf 1 september 2017 werkt de Universiteit Leiden met het cijferwaarderingssysteem, de ECTS grading table.
De tabellen van de grading table geven inzicht geven in de waarde van behaalde cijfers en maken internationaal vergelijken van cijfers mogelijk.

Cijfers beter vergelijken

Cijfersystemen en cijferculturen kunnen nationaal en internationaal erg van elkaar verschillen. Om een zo inzichtelijk mogelijk beeld te geven van de cijfercultuur van je opleiding, maakt de Universiteit Leiden sinds 1 september 2017 gebruik van de grading table van het European Credit Transfer and  Accumulation System (ECTS).
Op alle diplomasupplementen en Transcripts of Records wordt een grading table afgedrukt.

Voorbeeld grading table

8,1

2,3

0,4

Wat betekent dit voor jou?

Wil je in het buitenland studeren of werken? Dan kan een partneruniversiteit of mogelijke werkgever in één oogopslag zien wat de waarde is van jouw behaalde cijfers aan de Universiteit Leiden.

Vóór 1 september 2017 afgestudeerd?

Je krijgt geen grading table op je diplomasupplement als je vóór 1 september 2017 je examen hebt behaald.
Je kunt de tabellen dan alleen gebruiken om een indicatie te krijgen van de waardering van jouw cijfers binnen jouw opleiding.

Vragen?

Heb je vragen over de ECTS grading table?
Meer uitleg over het cijfersysteem ECTS grading table en de tabellen.