Bibliotheek, Onderzoek

De bibliotheek biedt nu permanente toegang aan tot de Foreign Office Files for India, Pakistan and Afghanistan, 1947-1980

13 september 2018

De bibliotheek heeft nu een vast abonnement op de Foreign Office Files for India, Pakistan and Afghanistan, 1947-1980.

De bronnendatabase bevat documenten over de politieke en sociale geschiedenis van India, Pakistan en Afghanistan uit Groot-Brittannië’s Foreign Office Files in de National Archives, het officiële regeringsarchief.

De collectie bestaat uit drie delen:

• Onafhankelijkheid, Partition en de Nehru-periode, 1947-1964
  • Conflicten in Zuid-Azië en de onafhankelijkheid van Bangladesh, 1965-1971
  • Afghanistan en de Koude Oorlog, Emergency Rule in India, en de hervatting van het civiele bestuur in Pakistan, 1972-1980

Foreign Office Files bevat een grote verscheidenheid aan materiaal waaronder diplomatieke correspondentie, uitgaande en inkomende telegrammen, krantenknipsels, kaarten, foto’s, politieke en economische rapporten, verslagen van bezoeken en rondreizen, notulen van vergaderingen, en brieven. Documenten over Sri Lanka, Nepal, Bhutan en Sikkim and Kashmir en andere frontier regions behoren eveneens tot de collectie. Ook geeft Foreign Office Files toegang tot bronnen die inzicht geven in de dreiging vanuit China en de Sovjet Unie.

Toegang

U kunt de digitale collectie raadplegen via de catalogus van de Universiteitsbibliotheek > tab Zoek databases > Foreign Office Files for India, Pakistan and Afghanistan, 1947-1980.

Studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden hebben ook buiten het universiteitsnetwerk toegang tot de collectie met hun ULCN inloggegevens.