Wil jij spreker zijn op de allereerste TEDxLeidenUniversity?

About TED and TEDx events:

TED is een non-profit organisatie die nieuwe, aansprekende ideeën wil verspreiden, meestal in de vorm van korte en krachtige talks. TED begon in 1984 als een conferentie waarop Technologie, Entertainment en Design bij elkaar kwamen. Nu omvat TED alle mogelijke onderwerpen — van wetenschap en bedrijvigheid tot wereldwijde vraagstukken — in meer dan honderd talen. Intussen worden TEDx-bijeenkomsten georganiseerd in community's overal ter wereld, als vorm om -  bij voorkeur unieke - ideeën te delen. Zo is een TEDx-bijeenkomst een lokaal fenomeen geworden waar TED-achtige talks, en video's van andere TEDx-bijeenkomsten aan de eigen community worden gepresenteerd. TEDx-bijeenkomsten worden georganiseerd door lokale vrijwilligers en ze ontberen - net als TED-bijeenkomsten zelf - elke commerciële, religieuze of politieke agenda. Hun doel is: sprankelende communicatie, verbinding en versterking van de community.

Hoe word je TEDx-spreker?

Ben jij een groot denker, doener of ideeënmaker? Droomde je er altijd van je kennis, ideeën of visie te delen? Heb je een specifiek idee of project waarover je wilt vertellen aan je community en/of de wereld? Past je idee of project bij het thema 'Bruggen bouwen'?

Dan is nu het moment daar om op te staan en initiatief te nemen. Wij, het team van TEDxLeidenUniversity, zoekt gedreven studenten of alumni die er klaar voor zijn te spreken op TEDxLeidenUniversity, dat plaatsvindt in het voorjaar van 2018.

NB.  De voertaal van zowel de bijeenkomst als de talks is Engels.

Wat moet je doen om deel te kunnen nemen?

1. Beschrijf in een kort stukje van max. 100 woorden het idee waarover je het in je TEDx talk wilt hebben.
  2. Maak een korte video (max. 3 minuten) waarin je de volgende vragen beantwoordt:
    1. Wat maakt je idee uniek en de moeite waard om erover te horen?
    2. Wat is de aansluiting met het TEDx-thema 'Bruggen bouwen'?

Wees zo creatief en innovatief dat je iedereen omver blaast met wat je te zeggen hebt!

Ontwikkel je idee en draag eraan bij dat TEDxLeidenUniversity een onvergetelijke ervaring wordt. Stuur een mail met je aanmelding en je CV naar speakers@tedxleidenuniversity.com. Die mail moet uiterlijk 10 December middernacht binnen zijn.

We zien uit naar je mail.

Stuur ons ook een mail als je nog vragen hebt.