Word jij de nieuwe voorzitter van het Leids Universitair Studentenplatform?

5 maart 2018

Voor het studiejaar 2018-2019 zoekt het College van Bestuur per 1 september 2018 een voorzitter voor het Leids Universitair Studentenplatform (LUS).

In het Leids Universitair Studentenplatform geven studenten advies aan het College van Bestuur van de Universiteit Leiden over onderwijs- en studentenzaken. Ook is het studentenplatform verantwoordelijk voor de uitreiking van de Leidse Onderwijsprijs. Het studentenplatform heeft een onafhankelijke voorzitter die de belangen van studenten behartigt. Per faculteit heeft het platform een student die de voorzitter ondersteunt bij de organisatie van de verschillende bijeenkomsten.

De functie betreft een breed takenpakket. Zo zit de voorzitter onder andere de interne vergaderingen met het LUS voor, ben je hoofdverantwoordelijk voor de organisatie en logistiek van de LUS bijeenkomsten, onderhoud je contact met verschillende partijen binnen de Universiteit Leiden, neem je plaats in de Plexus Adviesgroep en reik je de Leidse Onderwijsprijs uit tijdens de opening van het academisch jaar.

Huidig voorzitter Ghislaine Voogd tijdens de uitreiking van de LUS Onderwijsprijs in 2017.

Om in aanmerking te komen voor de vacature dien je te beschikken over het volgende profiel:

• Je beschikt over uitstekende communicatieve en motiverende vaardigheden;
  • Je bent organisatorisch sterk en gestructureerd;
  • Je hebt een pro-actieve werkhouding;
  • Je beschikt over een groot netwerk binnen de Universiteit Leiden en haar faculteiten;
  • Je hebt een aantoonbare interesse voor hoger onderwijs en het behartigen van studentenbelangen;
  • Je beschikt over een vloeiende (schriftelijke) beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring in het voorzitterschap en beschikt over de vaardigheden om een commissie te motiveren en taken te delegeren;
  • Je bent voor een periode van minimaal 1 jaarbeschikbaar voor deze functie.

De inspanningen van de voorzitter van het Leids Universitair Studentenplatform vergen ca. 8 uur per week. De Universiteit stelt een tegemoetkoming beschikbaar.

Nadere inlichtingen over de functie kunnen worden ingewonnen bij de huidige voorzitter Ghislaine Voogd via lus@sea.leidenuniv.nl

Solliciteren kan tot uiterlijk 10 mei. Houd er rekening mee dat de eerste sollicitatieronde plaatsvindt in de middag van 18 mei. Je kan je motivatiebrief (max. 1 A4) en cv sturen naar  lus@sea.leidenuniv.nl t.a.v. Ghislaine Voogd.