Onderwijs, Sociaal

Doe mee aan de Sustainable Business Battle

13 april 2018

Wil jij laten zien dat duurzaamheid en het bedrijfsleven goed samen kunnen gaan? En ben jij klaar voor een uitdaging? Geef je dan op voor de Sustainable Business Battle, een business case challenge waarbij studententeams bedrijven helpen met innovatieve én duurzame oplossingen.

In de Sustainable Business Battle werken interdisciplinaire teams van elk vier studenten aan een business case van een bedrijf uit de regio Leiden, Den Haag of Delft. De tien teams strijden tegen elkaar om de meest duurzame, innovatieve en tegelijkertijd haalbare oplossing te vinden voor het bedrijf. Studenten die meedoen, krijgen trainingen en coaching van consultants en experts in duurzaamheid. Het is het oplossen van een business case, maar dan door een groene bril!

De Sustainable Business Battle start op 25 mei. Wil jij meedoen? Geef je op voor 22 april!

Weten wat de Sustainable Business Battle is? Bekijk de video:

Succesvolle eerste editie

De eerste editie van de Sustainable Business Battle vond plaats in 2017. Toenmalig minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen was één van de juryleden. Na de Battle hielden meerdere studententeams contact met hun bedrijf om verder te werken aan de implementatie van hun oplossingen. Het concept van de Sustainable Business Battle werd bekroond met de Sustainability Trophy en de Van Bergen-prijs.

Creatieve oplossingen

Heleen van der Heijden, deelneemster van de vorige editie, vertelt over haar ervaringen: ‘We kregen lezingen van interessante sprekers en ook kregen we trainingen van experts. Daarnaast was ons bezoek aan Vliko, de organisatie waar we een oplossing voor zochten, heel nuttig.  In een korte tijd leer je hoe je moet omgaan met een complex vraagstuk en hoe je daar creatieve oplossingen voor kunt vinden. Dat maakt het heel tastbaar! Ik heb nieuwe vaardigheden geleerd die ik kan gebruiken tijdens mij studie en ook daarna. Ook heb ik nieuwe mensen leren kennen en gewerkt in een ambitieus, enthousiast team. Dit alles zorgde voor een geweldige ervaring!'

Verrijkende ervaring

Het programma van de Sustainable Business Battle is dusdanig opgezet dat studenten kunnen participeren naast hun studie. De trainingsdagen en de finales vinden plaats in de avonduren of weekenden. Het programma is zo opgezet dat deelnemers niet aan de Battle hoeven te werken tussen de bedrijven door.