Ben jij de studentambassadeur die we zoeken?

16 mei 2018

De afdeling Communicatie en werving van de Faculteit der Geesteswetenschappen zoekt per 1 september 2018 een studentambassadeurs Geschiedenis (0,2 fte / 1 dag per week).

We zijn op zoek naar actieve en enthousiaste student die als studentambassadeur Geschiedenis wil vertegenwoordigen. Wil je graag ervaring opdoen met het (mede) organiseren van voorlichtingsevenementen? Ben je nauwgezet, representatief, pro-actief, en zijn je studieresultaten zo goed dat je tijd hebt om er iets naast te doen? Dan is het studentambassadeurschap iets voor jou!

Een studentambassadeur voert voorlichtingstaken uit en biedt ondersteuning bij evenementen en het ontwikkelen van voorlichtingsmateriaal. Ook is hij/zij contactpersoon voor de doelgroep studiekiezers. Je bent als studentambassadeur het gezicht van deze opleiding(en) en van de Universiteit Leiden.

Taken

• Het opzetten en aansturen van een voorlichtingsteam van studenten van de opleiding (werven en selecteren van studenten; trainen en uitzenden van studenten), in overleg met de opleiding
  • Maken en bijhouden van standaardvoorlichtingsmateriaal, zoals presentaties voor schoolbezoeken
  • Coördineren/afleggen van schoolbezoeken (geven van voorlichting op scholen over de opleiding /de Universiteit Leiden: hetzij zelf, hetzij door iemand uit het voorlichtingsteam)
  • Mede-organiseren van voorlichtingsactiviteiten zoals Open Dagen en Proefstuderen (d.w.z. van organisatie en opbouwen tot opruimen na afloop)
  • Organiseren en coördineren van meeloopdagen
  • Overige werkzaamheden, variërend van het schrijven van nieuwsberichten en bijdragen aan sociale media tot het meehelpen bij andere (wervings)evenementen van de afdeling Communicatie en werving

Wij zoeken iemand die voldoet aan de volgende eisen:

• Een huidige eerste- of tweedejaarsstudent Geschiedenis
  • Goede studieresultaten
  • Affiniteit en ervaring met voorlichting geven
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
  • Ervaring met sociale media
  • Initiatiefrijk, proactief, enthousiast, betrouwbaar, flexibel en representatief
  • Organisatietalent

Wij bieden

Een leuke en afwisselende baan die een mooie aanvulling vormt op je studie en cv. Je krijgt een aanstelling in tijdelijke dienst zonder uitzicht op een vast dienstverband.
Startdatum: 1 september 2018.

Informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Dirk van Vugt, huidig studentambassadeur Geschiedenis (d.van.vugt@hum.leidenuniv.nl) of Ayelet Mokasay, marketingcommunicatiemedewerker bachelor, (071-5273187, communicatie@hum.leidenuniv.nl)

Solliciteren en gespreksdata

Je kunt je interesse kenbaar maken door je sollicitatiebrief en CV uiterlijk 27 mei 2018 te mailen t.a.v. Ayelet Mokasay, communicatie@hum.leidenuniv.nl.

De gesprekken vinden plaats op 30 mei.