Klankbordgroep diversiteitsbeleid zoekt nieuwe leden

16 mei 2018

Wil jij ervoor zorgen dat iedereen zich thuis voelt op onze universiteit? Dan zoekt de Klankbordgroep Diversiteitsbeleid jou als nieuw lid!

Invloed op beleid

De Klankbordgroep Diversiteitsbeleid is een vrijwilligersgroep van medewerkers, studenten en alumni verbonden aan de Universiteit Leiden. De groep werkt samen met andere organisaties binnen de universiteit om een inclusieve, eerlijke en vriendelijke koers voor alle leden van de universitaire gemeenschap te waarborgen. We sturen met behulp van onze eigen ervaringen het beleid van de verschillende faculteiten en het College van Bestuur.

Over de Klankbordgroep

• We zijn een groep vrijwilligers bestaande uit medewerkers, studenten en alumni, die de diverse gemeenschap van Universiteit Leiden vertegenwoordigen.
  • We beoordelen het beleid en geven advies.
  • We overleggen met beleidsmakers, faculteiten en leden van het College van Bestuur om het behoud van de inclusiviteit, eerlijkheid en vriendelijkheid van de Universiteit Leiden ten opzichte van iedereen te waarborgen.
  • Al onze bijeenkomsten worden gedocumenteerd en opgenomen in een officieel gedeelte van het beleidsproces van de universiteit.

Wat we van jou vragen

• Je bent in staat kritisch na te denken en te analyseren.
  • Je bent bereid om je ervaringen aan de Universiteit Leiden met anderen te delen.
  • Je bent bereid om je tenminste één academisch jaar voor de Klankbordgroep in te zetten.
  • Je beheerst de Engelse taal.

Ons team is actief van september tot juni. We houden elke maand op een doordeweekse avond een vergadering in het Plexus (Kaiserstraat 25, Leiden). De bijeenkomsten duren ongeveer twee uur. De voorbereiding voor elke bijeenkomst varieert van één tot vijf uur. Tussen de bijeenkomsten door e-mailen we regelmatig met elkaar.

Heb je interesse?

Stuur ons een e-mail: klankbordgroepdiversiteit@leidenuniv.nl

Vermeld je contactinformatie en beschikbaarheid. Ook verzoeken we je om in een paar zinnen je motivatie kenbaar te maken. Geschikte kandidaten nodigen we uit voor een gesprek.