Sociaal

Hulp gevraagd Leiden Science Family Day!

14 september 2018

Hulp gevraagd

Hulp om de Leiden Science Family Day tot een succes te maken is zeer welkom! We hebben vrijwilligers nodig voor o.a. registratie, bewegwijzer, begeleiders Experimentenplein en zaalwachters.

Heb jij zaterdag 6 oktober nog niets te doen en wil jij deze leuke dag niet missen? Meld je dan aan.

Wat krijg je van ons op deze dag:

• Origineel Leiden Science Family Day T-shirt
  • Lunch
  • Afsluitende borrel met pizza
  • Dag vol fun

Kom met je familie en vrienden naar de Leiden Science Family Day! Bekijk spannende demonstraties, kruip in de huid van een wetenschapper bij talloze workshops, bezoek het Experimentenplein of luister naar onze sprekers.

De aanmelding is geopend, dus geef je snel op

Programma

Op het gevarieerde programma staan onder andere lezingen van Nicole de Voogd, Vincent Icke, Arno Knobbe en Stéphanie van der Pas. Ook is er een speciale kidslezing door professor Noteborn.

Op het Experimentenplein kunnen kinderen tekenen met bacteriën , wiskundige veelvlakken vouwen, DNA isoleren uit fruit, proefjes doen met tijdschrift New Scientist of meedoen aan het Junior Science Lab.

Verder zijn er demonstraties van de Freezing Physics, kan je met verschillende rondleidingen mee of luisteren naar verhalen van kaschef Rogier van de Hortus botanicus.

Over de Leiden Science Family Day

Op zaterdag 6 oktober opent de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden haar deuren.

Van 11:00 uur tot 16:00 uur ontdekken jong en oud samen wat er allemaal gebeurt in de faculteit en hoe leuk wetenschap is!

Deelname aan de Leiden Science Family Day is gratis. Het programma is geschikt voor alle leeftijden.