444 jaar: dat vieren we samen!

22 oktober 2018

In 2019 bestaat de Universiteit Leiden 444 jaar. Deze bijzondere leeftijd vraagt om een bijzondere viering. Het hele jaar  organiseren we evenementen voor, door en met de inwoners van Leiden en Den Haag.

Motto van de viering is de band tussen de Universiteit Leiden en de steden Leiden en Den Haag. Tussen de inwoners en organisaties in die twee steden en onze medewerkers, studenten en alumni.

Met de 444-viering investeren we in de relatie van onze medewerkers en studenten met onze partners, onze buren, onze steden. 444 staat voor verrassen, verbinden, vieren.

Breed en gevarieerd programma

We starten de viering op onze verjaardag, de dies van 8 februari 2019. Die ochtend is ook de eerste activiteit: Meet the Professor, waarbij Leidse hoogleraren een gastles geven op lagere scholen in Leiden en Den Haag.

Om zoveel mogelijk bewoners van Leiden en Den Haag te bereiken, is gekozen voor een veelheid en diversiteit in projecten, verschillend in doelgroepen, impact en omvang en verspreid door het jaar.

Inzet van medewerkers

We zijn nog druk bezig met het uitwerken van alle plannen. Organisatie van de 444-viering is in handen van de directie Strategische Communicatie en Marketing, in nauwe samenwerking met de faculteiten en eenheden. We doen voor de viering graag een beroep op de kennis, expertise en creativiteit van onze collega’s en van studenten. Wilt u meer informatie of meewerken aan de viering? Kijk op www.universiteitleiden.nl/444